banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

Bölge kaosa sürükleniyor

 Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ortak yaptıkları bir basın açıklamasıyla bölgede yaşanan ve onlarca insanın can kaybına sebep olan saldırıların kaygıyla takip edildiği belirtildi.

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Kobani üzerinden oluşturulan gerginliğin, Diyarbakır başta olmak üzere bölgenin neredeyse tamamında Olağan Üstü Hal’i anımsattığını ve yaşanan olaylarda çok büyük kayıpların yaşanmasına sebep olduğunu belirtti.

Sayar, yaşanan can kayıplarının ve mevcut çatışma ortamının, yol kat etmeye çalışıldığı bir süreçte meydana geldiğini ve bu durumun, sürecin başlangıç noktasına doğru gidilmesine sebep olacağını belirtti.

Sayar, “ Hatta doksanlı yıllarda yaşanan acılı ve sancılı sürece geri dönme ihtimali, bizleri oldukça kaygılandırmaktadır. Çözüm süreciyle birlikte filizlenen barış ortamı bölgemizde de büyük bir umut ile sahiplenilmiştir. Ancak Kobani’de yaşananlar ve bölgemizde artan çatışmalı ortam çözüm süreci ile ilgili umudun ve beklentilerin azalmasına neden olmuştur.” diyerek iş dünyasının kaygılarını dile getirdi.

Yaşanan olaylar sonucunda Diyarbakır’ın savaş alanı haline geldiğini belirten Sayar, bu durumdan halkın ve esnafın ciddi zarar gördüğünü söyledi.

Sayar, “Bu zarar kentimize yatırım yapmak isteyen yatırımcı açısından da olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Zira Unutulmamalıdır ki yatırımcı her zaman güven ortamını tercih eder.” dedi.

Sayar, son olarak, yaşanan çatışmaların ve can kayıplarının son bulması ve bölgenin gerek ekonomik, gerekse de sosyal anlamda hak ettiği refah düzeyine ulaşmasını temenni ettiklerini söyledi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.