banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

BM:

NEWYORK - BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. Görüşmenin ardından BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Ki moon'un Netenyahu'dan sorunun temellerinin çözülmesi için Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını istedi.

Gazze'deki son durumun da konuşulduğu görüşmede, Ban Ki moon, İsrail, Filistin ve BM arasında varılan anlaşmanın bir an önce uygulamaya konularak Gazze'ye inşaat malzemesi sokulması beklediklerini söyledi.

İsrail'in yeni yerleşim birimi kurma eylemlerini de eleştiren Ki moon, İsrail-Filistin sorununun çözümü için yeniden görüşmelerin başlanılması gerektiğini ifade etti.

Açıklamada ayrıca, Ban Ki moon'un, sorunun temelden çözülmesi için Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması ve İsrail'in "meşru güvenlik kaygılarının" karşılanmasını istediği de kaydedildi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.