banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Bitlis'te okullara 710 işçi alınacak

İstihdam edilecek işçiler, 01 Ekim 2014 ile 15 Haziran 2015 tarihleri arasında İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nde çalıştırılacak.

İŞKUR Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, alınacak işçilerin il ve ilçe dağılımını, alınacak işçilerde aranması geren şartlar ve öncelikler şu şekilde açıklandı:

“Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 140 kişi, Tatvan Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 180 kişi, Adilcevaz Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 70 kişi, Güroymak Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 80 kişi, Mutki Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 80 kişi, Hizan Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 80 kişi, Ahlat Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 80 kişi olmak üzere 710 kişi 8,5 ay süreyle işe alınacaktır.

TYÇP’de çalışmak üzere, 19 yaşından gün almış olanlar, okur-yazar ve üstü olanlar, bir önceki TYÇP’de çalıştıysa (kendi isteği ile ayrılıp yasaklı olanlar hariç) bir önceki programın başlangıç tarihinden itibaren 12 ay geçmiş olanlar.

Kurs, İşbaşı ve Girişimcilik Eğitim Programların birinden mezun olanlardan programın bitiş tarihinden itibaren 6 ayı tamamlamış olanlar ve açık öğretim öğrencileri müracaatta bulunabilirler.

TYÇP kapsamında çalıştırılacak kişiler kura yöntemi ile belirlenecektir. Yeni Yönetmelik ve Genelge değişikliği sebebi ile kuraya öncelikle birinci listede yer alan 35 yaş üstü erkekler, 19 yaş ve üstü bayanlar, 19 yaş ve üstü engelliler, 19 yaş ve üstü eski hükümlüler ve 19 yaş ve üstü terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar katılacaktır. Birinci listede yer alan katılımcıların alınacak personeli karşılamaması durumunda, 19-35 yaş aralığında bulunan normal statüdeki erkeklerden oluşan 2.’inci listeden kura yöntemi ile tamamlanacaktır.”

Başvurular 15-24 Eylül tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğüne veya ilçelerde bulunan İŞKUR hizmet noktalarında başvuru yapılabilir. Kura çekimleri 26 Eylül tarihinde İl ve ilçelerde yapılacağı belirtildi.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.