banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

Bisikletli barış elçisi Ş.Urfa'da

 ile Türkiye-Suriye ilişkilerini geliştirmek için Bisiklet yolculuğuna çıktı.

Yolculuğa Suriye'nin Halep vilayetinden başlayan Kaakeh Hatay Sınır kapısından giriş yaparak Kilis üzerinden Şanlıurfa'ya geldi. Bisikleti ile kilometrelerce yol kat eden Yahya Kaakeh ilk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan tarafından kabul edilen Yahya Kaakeh yolculuğu hakkında Erdoğan'a bilgi verdi.

Türkiye'nin önemli bir Ülke olduğunu söylenen Kaakeh çocukluğundan beri bisiklet sporu ile uğraştığını bunun sayesinde yurt içinde ve yurt dışında birçok seyahat gerçekleştirdiğini söyledi. Amacının Türkiye-Suriye ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu belirten Kaakeh Türkiye'de olmaktan mutluyum dedi.

Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan ise; Girişmiş olduğu bu önemli gönül görevinde kendisine taktir ettiğini belirterek her konuda kendisine destek olmaya hazır olduklarını belirterek gezisi boyunca kendisine başarılar diledi. Erdoğan ziyaret anısına Yahya Kaakeh'e Şanlıurfa'yı tanıtan kültür seti hediye etti.

Bisikleti ile Şanlıurfa caddelerinde gezen Kaakeh'e vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. Yahya Kaakeh Şanlıurfa'daki gezisini tamamladıktan sonra Diyarbakır ve Van illerini de ziyaret ettikten sonra İran'a geçecek. Bir süre gezisine devam edecek olan Kaakeh daha sonra Türkiye turu yaptıktan sonra Suriye'ye dönecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.