banner2
Öne Çıkanlar urfaspor Gaziantep B.B.Spor maçı Kasımpaşa Şanlıurfa Hılton Garden Inn Oteli Genel Müdürü Abdurrahman Toprak Saat Genç

Beşşar Esed'in kardeşi Mahir öldü

Ülkede rejime yakın kaynaklarca verilen bilgiye göre Esed'in kardeşi Mahir, öleceği anlaşılınca tedavi gördüğü Rusya'dan apartopar Lazkiye'ye getirildi ve dedelerinin doğduğu yer olan Kardaha'da gizli bir cenaze töreni sonrası gömüldü
Suriye'de on binlerce sivili acımasızca katleden Beşşar Esed, en büyük darbeyi kardeşi Mahir'in ölümüyle yedi. 18 Temmuz'da muhalifler tarafından Şam'daki güvenlik noktasına yapılan saldırı sonrası iki bacağını kaybeden ve boynundan da ağır yaralanan Genelkurmay Başkanı Mahir Esed'in, Rusya'ya son umut olarak götürüldüğü, fakat kurtarılamayacağının anlaşılması üzerine geri Lazkiye'ye getirildikten sonra öldüğü ve dedesinin de doğduğu yer olan Lazkiye'nin Kardaha bölgesinde gizli bir cezane töreniyle toprağa verildiği öğrenildi.
REJİM BÜYÜK YARA ALDI
Özgür Suriye Ordusu tarafından uzun bir planlamanın ardından Şam'daki ulusal güvenlik noktasında yapılan saldırı sonrasında Savunma Bakanı Davud Racha, Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in eniştesi Asıf Şevket, Suriye eski Genelkurmay Başkanı Esad'ın özel temsilcisi general Hasan Türkmani, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim El Şaar ve İstihbarat Birim Başkanı Hafız Makhlouf'un ölmesi sonucu sarsılan Esed rejimi, şimdi de aynı saldırıda toplantı salonunda bulunan ve patlama sonucu ağır yaralanan Beşşar Esed'in kardeşi Mahir Esed'in ölümüyle büyük yara aldı. Lazkiye'de rejim yanlısı görünen ancak muhaliflere çalışan kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bombalı saldırıda birden fazla uzvunu kaybeden Esed'in kardeşi Mahir, yoğun kan kaybı sonrası kurtarılamayarak can verdi.
ŞARAPNEL FELÇ ETTİ
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in kardeşi ve Suriye iç savaşının yaşanmasındaki en kilit isimlerden birisi olarak kabul edilen Mahir Esed'in, 18 Temmuz'da ulusal güvenlik noktasında yapılan saldırıda boyun bölgesine isabet eden şarapnel parçasının omuriliğinde yol açtığı hasar nedeniyle felç geçirdiği de öğrenildi. Patlama esnasında toplantı salonunda bulunan önemli isimlerden kurtulan kimsenin olmayışı Mahir Esed'in ağır yaralandığı iddiasını kuvvetlendirirken, ağır yaralı halde Rusya'ya tedavi için götürülen rejimin iki numarasının, burada uzun süre yoğun bakımda kaldığı öğrenildi.
GİZLİ CENAZE TÖRENİ
Rusya tedavisi sonuç vermeyen Mahir Esed'in Lazkiye'ye getirildiği ve burada son nefesini verdiği öğrenilirken, düzenlenen gizli bir cenaze töreniyle toprağa verildiği ifade edildi.
Rusya da kurtaramadı
Özgür Suriye Ordusu tarafından uzun süre takip edildikten sonra ulusal güvenlik noktasına girmesinin ardından masanın altına yerleştirilen C-4 tipi bombanın patlatılması sonucu ağır yaralanan Mahir Esed'in, patlamanın ardından bir süre Suriye'de tedavi gördüğü, fakat iki bacağını birden kaybettiği için aşırı kan kaybı yaşadığı kaydedildi. Mahir'in daha sonra Tartus şehrinde üssü bulunan Rus yetkililerin devreye girmesiyle tedavi amaçlı olarak Rusya'ya götürüldüğü belirlendi. Fakat yapılan bütün tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayacağı anlaşılan Mahir Esed'in tekrar Suriye'ye getirilip Lazkiye'de gömüldüğü öğrenildi. edesi Hafız Esed'in de doğduğu yer olan Lazkiye'nin 'Kardaha' bölgesine gömüldüğü öğrenilen Mahir Esed'in mezarının muhalif bazı yetkililer tarafından kesin olarak bilindiği fakat oraya ulaşmanın oldukça zor olduğu belirtildi. Beşşar Esed ve rejiminin, kardeşi Mahir Esed'in ölümü üzerine kurmayı planladığı Nusayri devleti için süreci hızlandırdığı, bunun üzerine özellikle Lazkiye'de Türkmenlerin yaşadığı bazı muhalif bölgelerde halkın silahlanmaya başladığı kaydedildi.
Tahir Alperen / YENİ ŞAFAK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.