banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Berşeva'da 64 yıl sonra ilk cuma namazı

İsrail'in içki festivali düzenleyeceği ve uluslararası kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri adım attığı Berşeva Camisi'nde 64 yıl sonra bir ilk gerçekleşecek

Nekab Arapları Komitesi, 5 Ekim Cuma günü Berşeva (Bi'r Seba) Camisi'nde cuma namazı kılmaya karar verdiklerini açıkladı.

Komite'nin İslami Hareket temsilcisi Yusuf Ebu Cami yaptığı açıklamada, ''Bu, birkaç hafta önce başladığımız ve şu an müze olarak kullanılan yapının, içindeki heykel ve figürlerden temizlenmesi ve yeniden camiye dönüştürülmesi için Berşeva Belediyesi'ne yaptığımız başvuruların devamı niteliğinde atılmış bir adımdır'' dedi.

Cami, 64 yıl sonra ilk defa gerçekleşecek ve ''kurtuluş cuması'' adını taşıyacak cuma gününde hutbeyi İslami Hareket lideri Raid Salah'ın okumasını umduğunu söyledi.

Cami, İsrail makamlarından camide namaz kılmak için izin alıp almadıkları sorusuna ''Biz İslami hareket olarak namaz kılmak için izin alınması gerektiğine inanmıyoruz. İsrail polisinin bizi engellemesi de izin vermesi de mümkün'' diyerek cevap verdi.

İçinde Türk Bayrağı da Var

Berşeva Camisi'nin içerisinde şehrin Osmanlılar ve İngilizlerden bu yana olan tarihini anlatan bir fotoğraf sergisinin yanısıra Türk bayrağı da yer alıyor.

Osmanlı Devleti'nin 1906 yılında inşa ettirdiği camide Berşeva Belediyesi 5 Eylül'de içki festivali düzenleme kararı almıştı. Tepkiler üzerine festival, cami avlusu yerine General Allenby Parkı'nda yapılmıştı.

Cami içerisinde İsrail'in Filistin'i işgal ettiği 1948 yılından bu yana cuma namazı kılınamıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.