banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Afganistan’da bombalı araç saldırısı: 40 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de polis konvoyuna düzenlenen iki bombalı araç saldırısında 40 kişi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı.

Başkent Kabil'in kuzeyindeki Qala-e-Haider Han mevkiinde polis konvoyuna sabah saatlerinde 2 bombalı araçta bulunan kişilerin kendileriyle beraber araçları infilak ettirmesiyle 40 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi yaralandı.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı.

Açıklamada “Sözkonusu terör saldırısını en kuvvetli şekilde kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Afganistan Hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz.” denildi.

Afganistan’la dayanışmanın sürdürüleceği vurgusu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Afganistan’da barış ve istikrarın hakim olmasına yönelik çabaları hedef alan bu menfur saldırının amacına ulaşamayacağını ve Afganistan Hükümeti’nin terörle mücadeledeki kararlılığını etkilemeyeceğine inanıyor, bu vesileyle Türkiye’nin, Afganistan Hükümeti’nin terörle mücadelesine ve Afganistan’da barış ve huzuru hakim kılma çabalarına desteğini ve kardeş Afgan halkıyla dayanışmasını sürdüreceğini bir kez daha vurguluyoruz.” (İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
AfganistanKabil
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.