banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Başkan Çiftçi haftasonu bakın ne yaptı

 

Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de çalışmalarına büyük bir özveri ile devam eden Büyükşehir Belediyesi'nin geleceği esas alan çalışmaları bir yandan heyecan oluştururken, Başkan Nihat Çiftçi hafta sonu devam eden projeleri yerinde inceledi.

İlk olarak Şanlıurfa-Diyarbakır Yolu istikametinde yapımına devam edilen Necip Fazıl Kısakürek ve Emniyet Caddesi kavşaklarında başlatılan Köprülü Kavşaklar çalışmasını inceleyen Başkan Çiftçi, yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Kavşak yapım çalışmalarının belirlenen planlama ölçüsünde devam ettiğini belirten Başkan Çiftçi, buradaki temaslarının ardından Karaköprü'yü Haliliye'ye bağlayacak olan çelik köprülerin yapım alanına geçti.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "ŞANLIURFA'YI BİR ADIM DAHA ÖTEYE TAŞIYACAĞIZ"

Karaköprü ve Haliliye ilçelerinde yaşanan trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak olan iki adet çelik köprünün yapım çalışmalarını yerinde gören Başkan Çiftçi., burada da yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Çelik köprü yapımında ilgili daire başkanlıklarının ve mühendislerin kontrolleri birebir takip ettiklerini de dile getiren Başkan Çiftçi, "Projelerimizin hayata geçmesi ile birlikte Şanlıurfa'mızdaki kalkınmaya ön ayak olacağız. Şehrimizi bir adım öteye daha taşıyacağız" dedi.
Çelik köprülerin Dağeteği bölgesindeki şehirleşme bakımından da son derece önemli olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Dağeteği 1 ve 2 olarak ifade ettiğimiz 50 metrelik ve 35 metrelik yollar Haliliye ilçemizin Karşıyaka Mahallesini, Karaköprü ilçemizin Doğukent Mahallesine bağlanması projesidir. Bu proje gerçekten çok önemli bir proje. Dağeteğinin canlanması şehirleşmesi açısından ve yine GAP Vadisi projesi anlamında da bu iki çelik köprü Şanlıurfa'ya çok şey ifade ediyor. Projelerimizin yapım sürecini bugün de yerinde gördük. Yüklenici firmalarımız çalışıyor. İlgili daire başkanlıklarımız ve mühendislerimiz kontrollerini sağlıyorlar. Projelerimizin tamamlanması ile birlikte artık Dağeteği bölgesindeki şehirleşme yapısı ve Haliliye ilçesinin Şanlıurfa ile birleşmesi noktasında çok büyük bir rahatlama sağlanacak. Bu yolların, köprüler sayesinde bir nevi Diyarbakır yolu ile Mardin yolunun birleşmesi trafiği de rahatlatacaktır. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaNihat ÇiftçiŞanlurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.