banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Başbakanlık için en güçlü aday: Davutoğlu

Ömer Süt'ün haberi...

Recep Tayyip Erdoğan'ın, resmi olmayan sonuçlara göre Abdullah Gül'den sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından gözler AK Parti'ye çevrildi. İster AK Partili olsun ister olmasın herkesin merak ettiği iki hayati soru var:

-Partinin lideri Recep Tayyip Erdoğan sonrası Ak Parti nasıl şekillenecek?

-Yeni Başbakan kim olacak?

GENEL BAŞKAN AYNI ZAMANDA BAŞBAKAN OLACAK

Seçimin ardından, yeni yol haritası için harıl harıl çalışmaya başlayan Başbakan Erdoğan ile AK Parti kurmayları ilk olarak 27 Ağustos'ta kongre kararı aldı. Gerek Başbakan Erdoğan, gerek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin gerekse parti sözcüsü Hüseyin Çelik kongrede genel başkan olacak kişinin aynı zamanda Başbakan olacağına vurgu yapması oldukça önemliydi.

YENİ BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU

Haber7.com'un edindiği son bilgilere göre, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olacağı yönünde... Dün yapılan MKYK toplantısında Başbakan Erdoğan'a görüşlerini bildiren MKYK üyeleri, Erdoğan'dan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olacak olan şahsın Erdoğan kadar güçlü ve etkileyici olması gerektiğini savundu.

Başbakan Erdoğan tarafından MKYK üyelerine 'AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan kim olmalı?' sorusu yöneltildi. Cevaplar arasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi ön plana çıkmış durumda.

AK PARTİLİLER DAVUTOĞLU'NA SICAK BAKIYOR

Davutoğlu ile ilgili olarak elbette Başbakan Erdoğan verecektir ancak AK Parti'ye gönül veren milyonların Davutoğlu ismine pek de itiraz etmediği net bir şekilde ortaya çıkıyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TEŞKİLATA SORACAK

Başbakan Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı belirleme sürecinde olduğu gibi, AK Parti Teşkilatı, milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanlarıyla yapacağı istişarelerden sonra karar vereceği belirtiliyor.

omer.sut@haber7.com

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.