banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Barzani'den Kobani halkına yardım

 Kobani’de yaşanan mağduriyet devam ederken bölgeye birçok yerden yardım gönderilmeye devam ediliyor. Irak Kürdistanı’ndan yola çıkan 12 TIR bu sabah itibariyle Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine ulaştı. Gaziantep’te hazır bekletilen 7 TIR’ın da yola çıkacağı belirtildi.

Yardım TIR’larıyla ilgili İLKHA’ya konuşan yardım koordinatörü Mesut Ahmet Hesen, Mesut Barzani’nin isteğiyle Kobani halkına yardım etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Irak Kürdistanı halkının Kobani için seferber olduğunu ifade eden Hesen, sığınmacı Kürtlerin yardım çalışmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Kürtlerin hep birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getiren Hesen, Barzani’nin Kobani halkına yardım etmediği yönündeki söylemlerin ise doğruyu yansıtmadığını söyledi. (Osman Gülebak-Fatih Akgül-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.