banner2
Öne Çıkanlar urfaspor Gaziantep B.B.Spor maçı Kasımpaşa Şanlıurfa Hılton Garden Inn Oteli Genel Müdürü Abdurrahman Toprak Genç Kızıltepe

Bakan Ala, olayların bilançosunu açıkladı

İçişleri Bakan Efkan Ala, HDP'nin sokağa inme çağrısının ardından başlayan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. HDP ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Ala, "Bu sokak eylemlerinin bitirilmesi çağrısı yapılması gerekirken, kurnazlıkla desteklenir bir dil kullanılmıştır." dedi.

Olayların bilançosunu da açıklayana Ala, 35 ilde meydana gelen olaylarda 31 kişinin öldüğünü, 351 kişinin yaralandığını belirterek, bin 24 kişinin gözaltına alındığını bunlardan 58'nin de tutuklandığını söyledi. Ala olaylarda 212 okul, 67 emniyet, 25 kaymakamlık olmak üzere bin 113 bina tahrip edildiğini de sözlerine ekledi.

Ala, vatandaşların zararları tespit edilerek Başbakanlık'taki fondan karşılanacağı söyledi. 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.