banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Bahreyn de İran'la ilişkilerini durdurdu

Suudi Arabistan’ın İran’la diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından Bahreyn de İran’la diplomatik ilişkilerini durdurduğunu bildirdi.

Bahreyn Enformasyon Bakanı İsa el-Hamadi, başkent Manama'da düzenlediği basın toplantısında, “Bakanlar Kurulu'nun, İran ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi ve İranlı diplomatlara ülkeden ayrılmaları için 48 saat süre tanınması yönünde karar aldı.” dedi.

Suudi Arabistan yönetimi, cumartesi günü, aralarında Suudi vatandaşı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti.

Olayların ardından Suudi Arabistan İran ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklamıştı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.