banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Avrupalı Parlementerler Harran'da

Almanya, Avusturya, Belçika, İsveç ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde milletvekili olarak görev yapan 10'u Türk, 2 Alman Parlamenter, Harran'ı gezip deveye binerek safari yaptı.

 

Şanlıurfa Belediyesinin davetlisi olarak “Avrupa’da Urfa Turizminin Yeri “ konulu panele katılmak üzere kente gelen Avrupa’daki parlamenterler Harran gezisi sırasında önce tarihi kaleyi dolaştı. Ardından Harran’daki konik şeklindeki evleri inceledi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın eşi Gül Fakıbaba’nın da eşlik ettiği Harran gezisinde Avrupalı parlamenterlerden bazıları turizm amaçlı bulundurulan deveye binerek safari yaptı

 

Danimarka Parlamentosu Türk milletvekillerinden Hüseyin Araç, Urfa ve doğu turizmi ile alakalı duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı: “İnsanların üzerinde bir korku olabilir bir tedirginlik olabilir. Doğuya gitme konusunda bir tedirginlikleri vardı. Biz gelerek onlara örnek oluyoruz yani Korkulacak çekinilecek bir şey yok. Bura insanı iyi insan. Ben gittiğimde tabi hem kendi partime hem Danimarka basınına buradaki yaşadıklarımı gördüklerimi anlatacam. Bu vesile ile başka insanların da gelmesini sağlayacağız. Biz şimdi buraya gelmemiz gayet normal ve doğaldır ama önemli olan buraya yatırım yapacak buraya para bırakacak burada istihdam yaratacak insanları getirmek. Bu da buraya olan ön yargıları yıkmaktan geçer buradaki korku tedirginliği atmakla geçer. Ben bugün yöre halkının giyisisini de giydim. Kimliğimizde benliğimizde hiçbir eksiklik yoktur. Yeter ki bu güzel insanları bu güzel adet ve töreleri başka yerlere de anlatalım yaşatalım.”

 

Almanya’nın Hamburg Yeşiller Partisinden milletvekilliği yapmış ve eski meclis başkan vekili Nebahat Güçlü ise “Bu sefer ilk sefer beraberliğimizde getirdiğimiz arkadaşlar kendileri gördükten sonra şöyle bir cevap verdiler gerçekten anlattığınız kadar değil anlattığınızın da ötesinde güzel bir yer. Biz bulunduğumuz yerlerde Urfa’yı turizminin önemini konusunda desteklememizi seve seve yapacağız. Çünkü ülkemiz çok güzel hazinelere sahip bir yer çok tarihi bir yer. O güzelliği oluşturan da insanlarıdır. Bu kadar güzel misafirperverlik hiçbir yerde görmedik. Herşeyi ile Urfa gidip görmeye değer bir yer. Sadece Avrupa’dan değil aslından ülkemizden de insanların bir Antalya, Alanya’ya gideceğine Urfa’ya gelip buradaki güzellikleri görmelerini tavsiye ederim.”şeklinde konuştu

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.