banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Avrupa Yetim Der'den Uganda'da sünnet organizasyonu

Merkezi Almanya’da bulunan Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Der Afrika ülkelerinden Uganda’nın Soroti kentinde fakir ve muhtaç ailelere yönelik düzenlediği Sünnet organizasyonunda çocukları sünnet ettirdi.               

Yaptıkları sünnet organizasyonları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim Der Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Uganda’da çok sayıda mağdur ve yoksul aile bulunduğunu ve bu insanlara yardım edilmesi gerektiğini söyledi.

Ateş, “Bu yoksul ve mağdur ailelerin hiçbiri çocuklarını sünnet dahi ettirememekte. Bu yüzden burada bir sünnet organizasyonu düzenleme kararı aldık. Belki acı ama sünnet ettiklerimiz arasında gençler dahi var ve bu güne kadar imkânsızlıktan dolayı sünnet olamamışlardı.” ifadelerini kullandı.

Tüm hayırseverlere çağrıda bulunduğunu ve Uganda’da çok ciddi bir sünnet problemi olduğunu belirten Ateş, bu bölgeye yardım konusunda daha duyarlı olunmasını istedi.

Ateş, “Hayırsever kardeşlerimizi bizimle iletişime geçip bu hayırlı hizmete katkıda bulunabilirler. Bu konuda gösterilecek duyarlılık burada yaşayan insanlar için çok önemli. Ayrıca başlattığımız sünnet organizasyonunu 1 yıl devam ettireceğiz. Bu süreçte destek vermek isteyenler 0049 157 739 758 18 numaralı telefon üzerinden bizlere ulaşabilirler. Allah herkesin hayrını şimdiden kabul etsin" şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.