banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Avrupa-Yetim Der'den Suriyeli mültecilere yardım

Avrupa Yetim-Der, Almanya’nın Chorweiler bölgesindeki çadır kente bulunan Suriye mültecilerin de aralarında bulunduğu Asya ve Afrikalı mültecilere yiyecek, giyecek ve gıda yardımında bulundu.

Hayırseverlerin bağışladığı yardımlar, Köln bölgesinde bulunan Avrupa Yetim-Der temsilcilerinden Cahit Ataş ve Rahime Ataş tarafından mültecilere ulaştırıldı.

Yaklaşık 10 gün önce bu çadır kente geldiklerini belirten Suriyeli mülteciler, ulaşım ve yolculuğun zor geçtiğini ve çok zor şartlarda buralara ulaşabildiklerini belirterek her an ölümün enselerinde olduğunu ama bundan da başka bir çarelerinin olmadığını dile getirdi.

Yapılan yardımlardan duydukları memnuniyeti dile getiren mülteciler, Avrupa-Yetim Der'e ve yardımda bulunan hayırseverlere teşekkürlerini etti.

Avrupa-Yetim Der Köln temsilcisi Cahit Ataş ise, bir gün önce buraya gelerek göçmenlerin ihtiyaçlarını belirlediklerini ifade ederek, "Liste haline alıp yardım severlerimize giderek, Suriyeli muhacir ve diğer göçmenlerin durumundan bahsettik.  Hayırsever ve çevremizden mahallemizden edindiğimiz yardımlarla ilk etapta gerekli olan erzak yiyecek giyecek ve gıda yardımında bulunduk. Avrupa Yetim-Der olarak ileriki günlerde kesintisiz bir şekilde yardımlarımız devam edeceğiz." dedi.

Avrupa Yetim-Der olarak bir yardım kampanyası başlatacaklarını belirten Ataş, bu kampanya dahilinde hayırseverlerin kendilerine ulaştırdıkları yardım malzemelerini ihtiyaç sahibi mültecilere ulaştıracaklarını ifade ederek tüm hayırseverlerden kampanyalarına destek istedi. (Mehmet Kurt - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.