banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Avrupa İslam Alimleri Birliği Hollanda'da toplandı

Avrupa İslam Alimleri Birliği Cemiyeti, Hollanda’nın Lahey (Den Haag) kentinde 11. İstişare toplantısını gerçekleştirdi. İslam alemindeki güncel gelişmelere değinilen toplantıda, isLam alemi içindeki nifak hastalığının giderilmesi, Avrupa’da yetim evlat edinme ve eğitim konuları görüşüldü.

Toplantı, Avrupa İslam Alimleri Birliği Cemiyeti Sekreteri ve Den Haag Hicret Camii imamı Mücahit Haksever Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gündem maddeleri hakkında görüş alışverişinde bulunan alimler çözüm önerileri sundu.

Toplantı sonunda kısa bir açıklama yapan Avrupa İslam Alimleri Birliği Cemiyeti Başkanı Molla Abdulkadir Aydın, Cemiyetin 11. istişare toplantısında İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntıları görüştüklerini söyledi. Aydın, toplantıda ayrıca, İslam’ın barış dini olduğunu ve İslam’ın hoş görmediği davranışların İslam’a verdiği zararları ve bu yönde yapılan hataların düzeltilmesi hususları ile Avrupa’da yetim çocuk edinme ve cemiyet bünyesinde yapılacak eğitim konuları üzerinde durduklarını belirtti. (Ali Aslan Işık - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.