banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Arınç: Mescidi Aksa için birçok İslam ülkeleri sessiz

BURSA – Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bazı bakanların da katıldığı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına değinen Arınç, “Kudüs'ün halini görüyorsunuz. Mescid-i Aksa Camisi'ni kirletenleri görüyorsunuz. Bütün dünyada sizin gibi kardeşlerimizin ne kadar büyük bir tepki gösterdiğini biliyoruz ama maalesef dünyada pek çok İslam ülkesinde de büyük bir suskunluk var. Bir vurdumduymazlık var.”ifadelerini kullandı.

Cuma namazı sonrası Ulu Cami bahçesinde Davutoğlu ile bir kişinin kısa süreli sohbetini aktaran Arınç, “Bir olay, bizi de Sayın Başbakanımızı da çok duygulandırdı. Herhalde yabancıydı, Suriyeli olabilirdi, Iraklı olabilirdi, Mısırlı olabilirdi veya Ürdünlüydü bilmiyorum. Arapça konuştu, sarıldı Başbakanımıza, bırakmak istemedi. Şunu söyledi; 'Siz, Müslümanların izzetisiniz, Müslümanlar sizinle izzet buluyor.' Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?" ifadesini kullandı. (Zeki Aras –İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.