banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Amerika'da son 12 yılda 406 bin cinayet işlendi

Silahlı saldırıların ve toplu katliamların neredeyse normal bir durum olarak karşılanmaya başlandığı ABD’de 2001-2013 yılları arasında 406 bin 496 kişi silahlı saldırlar sonucu öldürüldü.

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, 2001-2013 yılları arasında 406 bin 496 kişi silahlı saldırlar sonucu öldürüldü.

İsviçre’de yapılan Small Arms anket raporuna göre kişi başına düşen silah sayısında ABD diğer ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. ABD’de yaklaşık 300 milyon silah bulunduğu tahmin ediliyor. Bu sayı incelendiğinde ise dünyanın en kalabalık 4’üncü ülkesi olan Endonezya’nın nüfusunu geride bıraktığı görülüyor.

Sivil halkın bu derece silahlanmasına paralel olarak saldırı ve katliamlarda da artış gözlenirken, her 10 saldırıdan 7’si, işyerleri ve okullara yönelik düzenleniyor. En yaygın cinayet türü ise katliamlardan çok tabanca ile yapılan saldırılar olarak karşımıza çıkıyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.