banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Almanya'nın Türk Bakanı Birkay Öner, Şanlıurfa'ya hayran kaldı

Uyum Bakanı Birkay Öner ile bir süre görüşen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Öner’in Şanlıurfa Belediyesi’nin davetlisi olarak kente geldiğini belirterek, “Bizi Almanya’da temsil ediyorlar. Bizler için son derece önemli. İnşallah ikili ilişkilerin gelişmesine de önemli katkıda bulunurlar” dedi.

 

Şanlıurfa’nın potansiyeli bakımından önemli zenginliklere sahip bir kent olduğuna dikkat çeken Vali Güvenç, “Bu zenginliklerin her bakımdan uluslar arası alana taşınması gerekiyor. Hem turizm anlamında, hem diğer ticaret ve sanayinin gelişmesi bakımından o anlamda da bu ziyaretleri çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Uyum Bakanı Birkay Öner, Şanlıurfa’ya üçüncü kez geldiğini belirterek, “Urfa gerçektende kültürel ve tarihi değerler açısından görünmeye değer bir il ve büyükşehirde oldu, 2014 yılında uygulanmaya başlanacak. Bu gerçektende çok sevindirici gelişmeler. Umarım barış sürecinin ilerlemesi ile birlikte bu bölgeye daha fazla yatırım yapılır ve daha fazla turist gelir. Çünkü özellikle Hz. İbrahim Peygamberin doğduğu il olarak bilinen Urfa’nın dünyada daha iyi anlatılabileceğini düşünüyorum. Hem kültürel hem turistik açıdan çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Bu konularda biz de katkıda bulunup, yardımcı olacağız” dedi.

 

Açıklamaların ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile bir süre görüşen Birkay Öner, daha sonra Şanlıurfa Belediyesi’ne geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.