banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Almanya'da yeni bir hayır derneği kuruldu

Avrupa'da hayır faaliyetlerinde bulunan kuruluşlara bir yenisi eklendi. Almanya’nın Karlsruhe şehrinde bir araya gelen Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu gönüllüleri,  Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma alanında faaliyet yürütecek Kalem Der'in açılışını yaptı. Derneğin açılışına HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz da katıldı.

Açılış münasebetiyle dernekte düzenlenen  program , Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Programda HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz bir konuşma yaptı.

“Kürt halkı 90 yıl sistemin zulmüne maruz kaldı”

Konuşmasında hem Türkiye hem de İslam ülkelerinde gelişen olaylara değinen Yavuz, Kürt halkının 90 yıldır sistemin zulmüne maruz kaldığını belirterek,   "Biz Parti olarak diyoruz ki bu sorun 90 yıldır var, ama birileri ısrarla ‘sorun 30 yıldır vardır’ diyor. Bu doğru değil” ifadelerini kullandı.

“Müslüman Kürtler iki defa zulüm gördü”

Müslüman Kürtlerin iki defa zulüm gördüğünün altını çizen Yavuz, “Birincisi dilinden dolayı bir diğeri de dininden dolayı zulüm gördüler. 90 yıldır kurşun sıkmışlar ciğerimize, zaman zaman iğne vurup uyuşturuyorlar. Biz diyoruz ki, bakın eğer bu uyuşturucunun etkisi geçince kötü olur ama dinlemediler, gördüğünüz gibi gelinen nokta bu oldu." dedi.

Sorunun çözümü için önerlerde de bulunan Yavuz, çözümün net olduğunu  90 yıldır alınan hakların geri iade edilmesini istediklerini söyledi.

"Maddi ve Manevi iki temel sorunumuz var "

Türkiye'de Kürtlerin karşılaştığı sorunlar  dışında iki temel sorunun daha olduğuna vurgu yapan  Yavuz, “Memleketimizin tamamında iki temel sorunumuz var. Biri maddi diğeri ise manevi sorun. Hz. Şuayb (a.s) ve Hz. Lut'un (a.s) kavimlerinin helakinde büyük örnekler vardır.  Memleketimizin sorunlarından biri de gösterişin, riyakarlığın ve israfın devletin her kademesinde var olmasıdır. Bu böyle devam ettiği müddetçe Allah-u Teala bizlere vermiş olduğu nimeti kullanma fırsatını vermez.  Gençlerimizin ciddi bir şekilde manevi sorunu var, ele alınması gereken konulardan biri de boşanma oranlarının çoğalmasıdır.  Son derece vahim olan bu sorun, maddi ve manevi sıkıntılardan kaynaklanıyor. İmanın zayıflığı insanları hızlı bir şekilde bozuyor. Allah’ın haram kıldığı şeyler kurumsallaşıyor  ve hızlı bir şekilde yayılıyor. Toplumsal olarak biz bu düzeni düzeltmek ve mücadele etmek zorundayız. Mesele Parti meselesi değil, asıl mesele kötülüğü ortadan kaldırmak ve yaygınlaşmasını önlemektir.  Eğer bunu yapmasak bir birimizi uyarma mekanizmasını devreye koymasak, başımıza her türlü bela ve musibet gelecek." uyarısında bulundu.
Son olarak İslam ülkelerindeki sorunun çözümünün silahla olmadığını, çözümün müzakerelerde olduğunu belirten  Yavuz,  bu konuda Parti olarak kendilerine düşecek vazifeleri yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Yavuz'dan sonra kısa bir konuşma yapan Kalem Der Başkanı Abdulaziz Barman ise, derneği açılışına teşrif eden misafirleri saygı ve muhabbetle selamlayarak, katılımlarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Mevlid-i Şerif'in de okunduğu Programın sonunda misafirlere  ikramlar sunuldu. (Seyid Muhammed Yılmaz – İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.