banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi

Almanya'da mültecilere yönelik ırkçı saldırılar artıyor

Aşırı sağcı grupların son olarak Saksonya eyaletindeki Hedeinau’da mültecileri taşıyan otobüslere saldırması, mültecilerin ülkelerinde yaşamış oldukları dramı, geldikleri Almanya’da uğradıkları saldırılarla ikiye katlarken yeni travmalar geçirmelerine sebep oluyor.

Almanya İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, 2015’ün ilk yarısında mülteci yurt ve barınaklarına yönelik toplam 202 saldırı düzenlendi. İç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatı, bu sayının ciddi bir artışa işaret ettiğini açıkladı. Saldırılarda çoğunlukla, mültecilerin yerleştirilmesinin planlandığı binalar hedef alınıyor. Bu binalara kimi zaman ırkçı sloganlar yazılıyor, kimi zaman ateşe veriliyor. Ayrıca son zamanlarda mültecilerin ikamet ettiği yurtlara silahlı saldırılar da yapılıyor.

Özellikle Almanya’nın Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Brandenburg gibi doğu eyaletleri, mülteci ve göç karşıtı bir tutumla öne çıkıyor. Son günlerde saldırıların yaşandığı Heidenau, PEGIDA gösterilerinin de merkezi sayılan Dresden’e de yakın bir kent olarak biliniyor.

Alman Hükümeti, bu yılın sonuna kadar gelen sığınmacıların sayısının 800 bine ulaşacağı tahmininde bulunurken, şu ana kadar Bonn'a bin 150 kişinin geldiğini ve yılsonuna kadar 500’e yakın kişinin daha geleceği belirtiliyor.

Uzmanlar ise büyük bir göç alan Almanya’da aşırı sağcı terörün güçlenmesi ihtimaline dikkat çekiyor. Ülkelerindeki savaş, açlık ve yaşanan farklı sorunlar sebebiyle Avrupa’nın birçok ülkesi gibi Almanya’ya da göç eden insanların buralarda ırkçı saldırılara maruz kalmasına bir türlü önlem alınamaması ise dikkat çekiyor.

Hümanist çığlıkların eksik olmadığı Avrupa’da, mültecilerin uğradıkları saldırılara karşı sivil toplum kuruluşlarının güçlü bir tepki göstermemesi ise batı toplumunun samimiyet testinden sınıfta kaldığı yorumlarını beraberinde getiriyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.