banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Almanya Cumhurbaşkanı Kahramanmaraş'ta

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resmi davetlisi olarak eşi Daniela Schadt ile birlikte Türkiye’yi ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, 4 günlük Türkiye temaslarına Kahramanmaraş ziyaretiyle başladı. Gauck, kendisi için hazırlanan dondurma şovunu beğeniyle izledi.


Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Patriotbataryalarında görevli Alman askeri birliğini ziyaret için akşam saatlerinde kara yoluylaAdana’dan Kahramanmaraş’a gelen Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, geniş güvenlik önlemleri altında konaklayacağı otele geçti. BuradaKahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar tarafından karşılanan Gauck, otelin lobisinde kendisi için hazırlanan dondurma şovunu izledi. Dünyaca ünlü Maraş dondurmasından da tadan konuk Cumhurbaşkanı, satırı eline alarak dondurma kesti.


Şovun ardından dinlemeyen çekilen Cumhurbaşkanı Gauck, Almanya’nın Türk asıllı Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlunun da eşlik ettiği ziyarette yarın, Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kent ve Patriot hava savunma sistemlerinde görevli Alman askeri birliğini ziyaret edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.