banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Alman Hartman, Kendinizi anlatamıyorsunuz

Alman Milletvekile göre Türkiye’nin AB ülkelerine ortak yönlerini anlatması gerekiyor

Almanya’da ilgilendiği iki konudan birinin Almanya’daki yaşayan yabancıların uyum sorunu diğerinin de Türkiye’nin AB ilişkileri olduğunu hatırlatan Almanya'nın Delmenhorst kentinin Hıristiyan Demokrat Parti Eyalet Milletvekili Swantje Hartmann, “Uyum sorununu çözmek için bir birimizi tanımak gerekiyor. Türkiye’nin AB üyeliğinde de AB ülkeleri ile ortak yönlerini anlatması gerekiyor” dedi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın davetlisi olarak “Avrupa’da Urfa Turizminin Yeri” konulu panele katılmak üzere kente gelen Avrupa’nın değişik ülkelerinden 10’u Türk, 2’si Alan Milletvekilinden oluşan heyet olumlu izlenimlerle ülkelerine döndüler.

Bu milletvekillerinden biri de Alman Milletvekili Hartmann.  Hartmann, Urfa’ya gelip çok kültürlülüğü gördükten sonra kafalardaki ön yargılı resimlerden ziyade insanların bir birini tanımasıyla Avrupa Birliği ile Türkiye’nin uyum sorunun çözüleceğine inanmaya başladığını aktardı.

Şanlıurfa’da bulunduğu süre içerisinde kentteki çok kültürlülüğün barış ve hoş görü içerisinde yaşamasından etkilendiğini dile getiren Hartmann, 12 bin yıllık tarihi geçmişi olan bir şehirde bulunmaktan çok büyük haz duyduğunu anlattı. Türkleri Almanya’da tanımanın başka Türkiye’de tanımanın başka olduğunun altını çizen Hartmann, 12 bin yıllık tarihi geçmişi olan Şanlıurfa’da birçok medeniyetin yaşamış olmasının AB ülkeleri için de ortak bir tarih ve ortak bir yön olduğunu söyledi.

 

Hartmann, Türkiye’nin Avrupa birliği sürecinde AB ülkelerinin temsilcilerine Türkiye ile ortak yönlerini anlatmasının bu bağlamda çok önemli bir etken olacağını aktardı.

Almanya’nın Hıristiyan Demokrat Parti Milletvekili Swantje Hartmann, şöyle konuştu: “Almanya’da gündemde olan iki konu var. Benim ilgilendiğim iki konu bu. Birincisi Almanya’da yaşayan yabancı insanların uyum sorunu. Diğeri de Türkiye’nin AB ilişkileridir. Bunlar Almanya’da uzun süredir tartışılmakta. Bu sorular uzun süredir beni de meşgul ediyor. Ancak Urfa’ya geldikten sonra buradaki çok kültürlülüğü gördükten sonra şuna inanmaya başladım. Uyum sorununu çözmek için bir birimimizi tanımamız gerekiyor. Kafalarda var olan ön yargılarla resimlerle değil. Bir birimizi gelip görüp yaşayıp tanımak gerekiyor. Beni Urfa’da çok etkileyen, ilgimi çeken ortak tarihimizin olmasıdır. Urfa’yı gezdik gördük. 12 bin yıllık geçmişi olan bir Urfa’dan bahsedildi burada. Buradan hareketle bu bana ortak yönlerimiz nedir buna yönelmemiz gerektiğini gösterdi. Bu soruya cevap verirsek ortak yönlerimiz nedir sorusunun içini doldurursak o zaman uyum konusunda Almanya’da ve AB ilişkileri konusunda da çok ileri adımlar atacağımıza inanıyorum. Kendi tarihini bilmeyen insanların ya da ülkelerin kendi geleceğinde de belirli sorunları çözmekte zorluklar çekeceğine inanıyorum. Ben bir eyalet milletvekili olarak buraya gelmeden önce tabii ki kendi kendime şöyle bir soru sordum. Bir eyalet milletvekili olarak benim fonksiyonum Türkiye için ne olabilir. Yani Almanya’da dış politika eyaletlere ait değildir. Dış politika federal düzeyde yapılır. Onun için kendi kendime bir soru sordum bir eyalet milletvekili olarak benim buralara ne katkım olur. Fonksiyonum ne olabilir?  Şeklinde. Ben Almanya’da çok az sayıda Türk kökenli insan tanıyorum. Fakat Türk kökenli insanları Almanya’da tanımak başka. Türkiye’ye gelip burada bulunup tanımak başka. Buraya geldiğim andan itibaren Türkiye’deki çok çeşitliliği, çok kültürlülüğü kendi gözümle görebildim. Bu çok büyük bir hazine Bu ülkenizin bir hazinesindir.  Bu anlamda Urfa’nın kültürünü tanıtmak için ne gelirse yaparım ve yapacağım da. Ben buna varım. Daha çok insanların buraya gelmesini sağlamak için yapabileceğim her şeyi yaparım. Umarım Urfalı insanlar da buradaki güzellikleri korurlar ve sahip çıkarlar. Ben bunları burada yaşayabildiğim için çok mutluyum.”

 

FAKIBABA: BENİM AMACIM SADECE URFA’YI TANITMAK DEĞİL

Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen parlamenterle5 gün boyunca çok yakından ilgilenen Şanlıurfa belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba “Benim amaçlarımdan biri de sadece Urfa’yı tanıtmak değil. Ülkemi de tanıtmaktır” dedi

 Türkiye’yi yönetenlerin Avrupa’nın değişik ülkelerindeki Türk kökenli milletvekillerini periyodik olarak toplayıp, Türkiye’de neler olduğunu, Avrupa ile entegrasyonda neler yapılması gerektiğini mutlaka anlatması gerektiğini vurgulayan Fakıbaba “Benim amaçlarımdan biri de sadece Urfa’yı tanıtmak değil. Ben ülkemi çok seviyorum. Haklı olarak burada yabancı misafirlerimiz bizi tanımıyorlar. Tanıtmanın da en iyi yollarından biri bu tür etkinliklerdir. Yani burada bulundukları süre içerisinde diyaloglar kuruluyor. Ben inanıyorum ki bu tür gelip gitmeler. Bizim hakkımızda farklı düşünen insanların da müspet yöne yönlendirilecektir” ifadelerini kullandı

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.