banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

AK Gençlerden Mısır’daki İdamlara Protesto

Şanlıurfa'da öğle saatlerinde Topçu (Rabia) Meydanı'nda toplanan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, Mısır'da verilen idam kararını protesto etti.

 

Mısır'daki idamların durdurulması için yurt genelinde eylem yapıldığını belirten AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Osman Uludağ, "Mısır'da 529 kişinin adaletsiz ve hukuksuz bir şekilde verilmiş idam kararına tepki göstermek için protesto eylemi yapıp, imza topluyoruz. Bu idam kararı hiçbir evrensel hukuka bağdaşmaz. 28 Nisanda kesin kararın verileceği güne kadar tüm İslam coğrafyasını bu adaletsiz karara karşı direnmeye ve seslerini yükseltmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Her Zaman Musa’dan Yana Olduk

Mısır asırlardır Firavunlarla Musaların mücadelesinin başkenti olmuştur. Bugün de yine aynı mücadeleye tanıklık ediyoruz. Ve biz her zaman Musaların tarafında yer aldık diyen Başkan Av. Uludağ; “Bildiğiniz üzere Mısır’da 2012de yapılan seçimlerde %51.73 oranında oy olarak Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi bir darbe ile görevinden uzaklaştırılmıştır. Bu darbe Muhammed Mursi’nin şahsına karşı değil Mısır halkının iradesine karşı yapılan bir Darbedir. Bu darbe sonrasında milyonlarca Kardeşimiz meydanlarda hak arama mücadelesine giriştiler. Müslüman Kardeşlerimizin bu mücadelesi takdire şayandı. Onlar haklarını şiddetin hiçbir türlüsüne başvurmadan meydanlarda aradı. Ve bu hak arama sürecinde birilerinin taşeronluğunu üstlenen Dikta Rejim Esma gibi gencecik kardeşlerimizi katletmekten geri durmadı. Esmaların Şehadete yürüyüşü İslam alemine hadi artık uyanın mesajıydı. Meydanlarda sadece haklarını ararken bu 529 kardeşimizin “Şiddete teşvik” suçu gibi saçma sapan bir suçlamayla idamlarına karar verilmeleri bu kararın ne kadar adaletsiz olduğunu gösteriyor 20 dakika süren bir duruşmada 529 idam kararının çıkması hiçbir evrensel hukuk kaidesiyle bağdaşmaz.

 

 

Buda bu Dikta rejimin hukuku rafa kaldırdığının en büyük kanıtıdır. Üstüne basa basa söylüyoruz ki alınan bu idam kararları hukuksuzdur. Kardeşlerimizin Haklı mücadelelerini sindirmeye yönelik kararlardır. Biliyoruz ki Müslümanlar böyle sindirme çabalarına hiçbir devirde boyun eğmemişlerdir. Tıpkı bir Seyyid Kutupun asılıp binlerce Seyyid Kutupun doğması gibi.

 

Özelde Mısır’da genelde İslam coğrafyasındaki tüm Müslüman toplulukları ümmet olmanın şuuru ile hareket etmeye davet ediyoruz.  28 Nisanda kesin kararın verileceği güne kadar tüm İslam coğrafyasını bu adaletsiz karara karşı direnmeye ve seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Sisi ve avanesi unutmamalı ki; Mısır asırlardır Firavunlarla Musaların mücadelesinin başkenti olmuştur. Bugün de yine aynı mücadeleye tanıklık ediyoruz. Ve biz her zaman Musaların tarafında yer aldık. Biz Gençler olarak Mısırlı kardeşlerimizin bu hak davalarında her zaman yanında olacağız ve onların her platformda sesi olacağız.

Uludağ, yurt genelinde düzenlenen kampanya kapsamında toplanan imzaların Mısır Baş Müftüsüne gönderileceğini de sözlerine ekledi.


ak gençler, mısır idamı protesto paylaşan: balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.