banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Ağrılı aileler de PKK'ye isyan etti-VİDEO

14 yaşındaki çocuğu Enis Seven’in dağa çıkarıldığını feryat eden Anne Kamile Seven 3 aydır çaresizce oğlunun geri gelmesini beklediğini ifade ederek, “Benim oğlum ancak kalem tutar, ne anlar silahtan. Körpecik yavrumu dağa çıkarmışsınız” diyerek bir an önce yavrusunun geri getirilmesini istedi.

 

Çocuğunun kendisinden koparıldığı günden beri gözyaşı dinmeyen acılı anne, babasız yavrusunun bir an önce kendisine verilerek yüreğindeki ateşe son verilmesini istedi.

 

“Çadır kurup eylem yapacağım”
Anne Seven, sabah okula giden oğlunun öğle yemeğinde geleceğini kendisine söylediğini belirterek, “Oğlum evden çıktıktan sonra daha geri gelmedi. Ben bu işin peşine düşeceğim. Selahattin Demirtaş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum bu acımı söndürsünler. İnanın ben çadır kurarak eylem yapacağım. Ölene kadar bu işin peşinde olacağım. “ dedi.

 

“Huzur ortamı sağlamaya çalışanlar neden yüreğimize ateş düşürüyorlar”
“ Huzur ortamı sağlamaya çalışanlar neden yüreğimize ateş düşürüyorlar” diye soran anne Seven,  kendilerinin çözüm sürecine katkı sunmak istediklerini, ancak bu acı ile sürece katkı sunmanın mümkün olamayacağını söyledi.

 

Anne Seven, eli kalem tutan oğlunun kendisinden alıp yüreğine ateş düşürülerek huzur ortamının sağlanamayacağını ifade ederek, “Allah rızası için oğlumu getirsinler. Bu çocuğum dağda bayırda, ben olmadan, soğuk diyarlarda nasıl yaşayacak. Ben buna nasıl dayanayım. Bakın gittiği günden beri okul üniformasını saklıyorum. Yıkayamamışım bile, kıyamıyorum, kokusu gitmesin diye. “ şeklinde konuştu.

 

Çocuğu olmadan asla dayanamayacağını vurgulayan anne Seven daha sonra gözyaşları içinde, ” Bakın bütün çocuklarımın hepsi batıda çalışıyor. Sadece Enis’im yanımdaydı. Her gece kucak kucağa yatıyorduk. Oğlum üşüyüp soğuk olmasın diye gece sık sık uyanır üstünü örterdim. Şimdi dağda, bayırda benim oğlum nasıl yaşayacak. Üstünden yorganı attığı zaman kim yorganı üzerine tekrar örtecek. Bu yaşta oğlum olmadan nasıl dayanacağım. “ ifadelerine yer verdi.

 

“Huzur ortamı isteyenler neden yüreğimizi yakıyorlar”
14 yaşındaki çocuğunun silah tutamayacağına dikkat çeken çaresiz anne,  ” Çocuğumun eli ancak kalem tutar. Bu çocuğum nasıl silah tutacak. Çocuk, küçük kime ne yapacak. Barış isteyenlerin karşısında mıyız ki, bizim yüreğimize acı düşürdüler.“ sözleri ile sözde huzur ortamı oluşturmaya çalışanların ne acılara yol açtıklarının altını çizdi.

 

Oğlundan uzak olmasından dolayı her gün feryat eden Kamile Seven, yavrusunu kendisinden uzaklaştıranların bir an önce bu ayrılığa ve acıya son vermelerini istedi.

 

Gözü yaşlı abla Hamiyet Taşdemir ise, kardeşinin kimseye zararı olmadığını ve sevilen biri olduğunu söyleyerek,”  Kardeşim sadece okula gidiyordu ve eğitimini tamamlamaya çalışıyordu. Kandırdılar kardeşimi alıp götürdüler. Kardeşim küçüktür ne anlar, artık bu acımıza son versinler, kardeşimi göndersinler. Vallahi 3 aydır acımız her gün tazeleniyor.“

 

“Bu feryat hepinizi yakar”
Feryatlar içinde oğlunun fotoğrafını yüreğine basan anne,” Benim annem, babam Enis’im, canım. Gel yavrum, bak okullar tatil olacak senin karneni alacağız Enis. Enis can. Oğlum ancak kalem tutar ne yapacak sizlere. Allah rızası için artık bu acıya son versinler, oğluma kavuştursunlar. ” sözleri ile yürek dağladı.

 

Patnos Süphan Anadolu Lisesinde okuyan Enis Seven geçen yıl Aralık ayında da dağa çıkarılmış, ailesinin, BDP’nin üst düzey yöneticileri ile yaptıkları görüşme sonunda serbest bırakılmıştı.

(Hasan Özbay/Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.