banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Afrin Opersyonunda Son Dakika Gelişmesi: Burseya Dağı alındı

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı’nın üçüncü gününde PKK/PYD’ye ağır darbe indirdi. Afrin’in doğusundaki Azez’den yeni cephe açan birlikler 3 saatte ilçenin en stratejik noktası olan Burseya Dağı’nı temizledi. 25 terörist öldürüldü, 10’u gözaltına alındı.

Afrin’in PKK ve DEAŞ’tan temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatında üçüncü gün geride kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Zeytin Dalı Harekatında terör örgütü PYD/PKK’nın işgalindeki Afrin’e doğusundaki Azez’den yeni bir cephe açtı. TSK, Afrin’in doğusundaki Azez’den de faaliyet başlattı ve kara unsurları hedef topraklara girdi.

MÜNBİÇ’TE SICAK TEMAS

Böylece bölgenin güneyi dışında tüm cephelerden PKK’lı teröristler kıskaca alındı. TSK destekli ÖSO güçleri, 8 kilometre derinliğe ulaştı. Zeytin Dalı harekâtının üçüncü gününde ÖSO güçleri de Münbiç’te teröristlerle çatışıyor. ÖSO güçleri, Münbiç’ten Afrin’e takviye hedefleyen YPG’li teröristlerin önünü kesmeyi hedefliyor.
 

ÖNCE JETLER VURDU

Üçüncü günde TSK ve ÖSO, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı’nı almak için harekete geçti. İlk olarak TSK’ya ait savaş uçakları, Burseya Dağı’nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu. Ardından Burseya Dağı’nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez’e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alan terör örgütüne karşı karadan faaliyet başlatıldı.

ZİRVEDE ZAFER POZU

TSK ve harekatı destekleyen ÖSO unsurları, Afrin’de stratejik Burseya Dağı’nı ve üç köyü terör örgütü PYD/PKK’dan temizledi. PKK’nın 2015 yılında işgal ettiği Burseya Dağı, 550 kişilik ÖSO birliğinin 3 saatlik faaliyeti ile PKK’dan kurtarıldı. PKK’nın ikinci Kandil’i olarak dillendirilen Burseya Dağı, Şaran, Kefercenne ve Bülbül hattı ile birlike Afrin merkeze giriş koridoru açısından da kritik öneme sahip.

600 PKK’LI KAÇTI

Diğer taraftan Afrin’in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları, Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de teröristlerden arındırdı. ÖSO’nun harekat sırasında 10 PYD/PKK’lıyı esir aldığı öğrenildi. Harekatda 25 terörist de öldürüldü. ÖSO ilerleyişi ile bölgeden kaçan PKK’lı sayısı 600’ü geçti.

    TEHDİT ORTADAN KALKIYOR
    Burseya’nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azaldı. ÖSO güçleri, dağın zirvesinde zafer pozu da verdi. Burseya Dağı’nın düşmesi ile muhalifler İkidam, Dikmetaş ve Dersuvan köylerine yöneldi.

O TEPE DE ALINDI

Öte yandan batı cephesinde Reyhanlı’nın karşısındaki Şeyh Hadid’e bakan en büyük tepe ele geçirildi. Bu arada sınır hattındaki TSK birlikleri Cinderis beledesinde Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerindeki PKK mevzilerini topçu atışına tutuyor.
15 noktada kontrol

Hava saldırılarıyla başlayan harekatın 3. gününde toplam 15 nokta örgütten kurtarılmış oldu. TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, önceki gün de Afrin’in kuzey, kuzeybatı ve batı yönlerinden ilerleyerek Raco ve Bülbül beldelerine bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi ile 240. Tepe isimli noktaları ve iki tepeyi daha ele geçirmişti.

ÖSO’nun şükür namazı
Burseya Dağı’nı PKK’dankurtaran ÖSO, şükür namazı kıldı. ÖSO birlikleri, başarılı operasyonun ardından dua etti.
Kaynak: Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.