banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Abdülkadir Badıllı hayalini gerçekleştiremeden hayata gözlerini yumdu

Bu sabah tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde yaşama veda eden Bediüzzaman Said-i Nursi’nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı, Şanlıurfa’da ‘Medresetü'z-Zehra Üniversitesi'nin kurulması için çalışmalar yürütüyordu.
BADILLI 'İNŞALLAH BİZLERE NASİP OLUR' DEMİŞTİ
Said Nursi’nin vasiyeti doğrultusunda Van’da temelleri atılan fakat devam ettirilemeyen üniversitenin kurulmasına Abdülkadir Badıllı, Şanlıurfa’da öncülük ediyordu. Konuyla ilgili olarak, ölümünden kısa bir süre önce haber7.com’a açıklamalarda bulunan Badıllı, üstadımızın vasiyetini eğer Şanlıurfa’da yerine getirebilirsek ne mutlu bize, benim de en büyük hayalimdir bu. Üniversitenin kurulmasıyla Said Nursi hazretlerinin niyet ve muradları hayat bulacak. İnşallah biz de hayattayken bu gerçekleşir ve bizlere nasip olur, ifadelerini kullanmıştı.
HÜKÜMET ÜNİVERSİTENİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞIYOR
Badıllı, hayattayken Medresetü'z-Zehra Üniversitesi'nin kuruluşunu göremedi ama hükümet üniversiteyi kurmak için büyük uğraş veriyor. Son olarak vakfı kurulan üniversiteye yer tahsisi konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan çalışmalar yürütüyordu.
ÖZCAN: BADILLI'NIN EN BÜYÜK HAYALİYDİ
Ak Partili Özcan yaptığı açıklamada, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da takip ediyor. Arazinin de kiralanmasından sonra en kısa zamanda üniversitenin inşaatının başlaması için uğraşıyoruz. Badıllı Hoca'nın en büyük hayali olan üniversitenin kurulması için hocanın talebeleriyle birlikte ciddi çalışmalar yapıyoruz,ifadelerini kullandı.
Abdulkadir Badıllı, hayatını boyunca Bediüzzaman Said-i Nursi’nin izinden gitmiş, Risale-i Nur'un özünden hiç kopmamıştı.
Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.