banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

ABD'de Kelime-i Tevhid'e tahammülsüzlük

ABD’nin Virginia eyaletinin Augusta kasabasında bir okulda  coğrafya öğretmeni tarafından öğrencilere, Kelime-i Tevhid'in Arapçasını ‘hat sanatına’ göre yazmaları ödevini vermesi üzerine bölgedeki tüm okullar kapatıldı.

Öğretmenin, "Allah'tan başka İlah yoktur. Muhammed Allah'ın Peygamberidir" Kelime-i Tevhid'in Arapçasını hat sanatına göre işlemelerini öğrencilerine ödev olarak vermesi ABD’de günün konusu oldu. Kelime-i Tevhid’in öğrencilere ödev olarak verilmesine tahammül göstermeyen ABD’li yetkililer, bunu güvenlik sorunu haline getirerek Virginia eyaletine bağlı Augusta kasabasındaki okulları kapattı.

Yetkililer önlem olarak dün öğleden sonradan tüm ders dışı faaliyetleri askıya aldıklarını açıkladılar. Öğrencilerin güvenliği için özel bir tehdit olmasına ihtimali oluştuğunu belirten ABD’li yetkililer, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde ilk başörtülü hâkimin Kur’an’a el basarak görevine başlaması da ülkede tartışma konusu olmuş, İslam ve Müslüman düşmanları tarafından tepki gösterilmişti.  (Yunus Can - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.