banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

ABD'de İslam düşmanlığını körüklemek için 42 milyon dolar harcandı

ABD’de hazırlanan bir rapora göre, 11 Eylül saldırılarından buyana ülkede Müslüman karşıtlığının arttırılması için 42 milyon dolar harcama yapılmış 

11 Eylül 2001 saldırılarının 10. yıldönümüne yaklaşılırken; Amerika’da saldırılar ve sonrası süreç ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkıyor.

Amerika’da hazırlanan ve sonuçlanması altı ay süren bir rapora göre, ABD’de bulunan altı kuruluş Müslüman karşıtı düşüncelerin yaygınlaşması için milyonlarca dolar para harcamış.

Amerikan İlerleme Merkezi (Center for American Progress ) tarafından hazırlanan raporda, altı kuruluşun son on yılda Müslüman karşıtı düşüncelerin yaygınlaşması için 42 milyon dolar para harcadığını ortaya çıkardı.

Raporun hazırlanmasına katkıda bulunan Wejehat Ali, Eli Clifton, Matt Duss, Lee Fang ve Scott Keyes ABD’de İslam karşıtlığının doğuşu ile ilgili derin bağlantıların ortaya çıktığını dile getirdi.

Hazırlanan raporda, İslam karşıtı düşüncelerin ABD’de yaygınlaşmasına ön ayak olan kuruluşlar ve harcadıkları meblağlar da söyle sıralanıyor:

Donors Capital Fund:                                     $20,768,600
Richard Scaifefoundations:                           $7,875,000
Lynde and HarryBradley Foundation:          $5,370,000
Russell Berrie Foundation:                            $2,818,229
Fairbook Foundation:                                      $1,498,450
Newton and Rochelle Becker foundations:  $1,136,000

TOPLAM:                                                           $42,575,295

Raporda toplanan bu paraların ise beş uzman ve bilim adamı tarafından piyasaya İslam karşıtı propaganda yapı9lması amacıyla servis edildiği  ortaya çıktı.

Paranın özellikle ABD’de bulunan muhafazakar kuruluşlar üzerinden kullanılması da dikkat çeken ayrıntılar arasında.

Beş sene evvel, özellikle muhafazakar kuruluşlar üzerinden yapılan çalışmada Obama’ya baskı yapılarak camilerin ‘radikal İslam’ın yaygınlaştırıldığı’ bir merkez olduğuna ikna etmek için yoğun çaba göstermişlerdi.

Propaganda faaliyetlerinde ise medya sektöründen, bilim adamlarına, politikacılardan iş adamalarına kadar geniş bir yelpazenin olması da dikkat çekiyor.

RAPORDA SPENCER ve PİPES DA YE ALIYOR

ABD'de hazırlanan ve İslamafobi'nin nasıl yaygınlaştırıldığı ile ilgili çarpıcı detaylar veren raporda Neoconların önde gelen kalemlerinden ve İsrail'e yakınlığıyla bilinen Spence ve Pipes'ın da isimleri geçiyor.

Raporda, İslam karşıtı bir yazar olan Robert Spencer ile Amerikan İslam karşıt Yahudilerinden olan ve AK Parti ile ilgili yazıları ile bilinen Richard Pipes da bulunuyor.

İslamofobi raporunda verilen bu isimlerin Breivik'in iktibas ettiği isimler arasında olması da dikkat çeken ayrıntılar arasında.

Dünyabülteni.net

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.