banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

ABD'de vahşet, ağaca asılı bulundu

ABD’de geçtiğimiz gün polis tarafından öldürülen savunmasız siyahî bir kişinin ardından Atlanta kentinde ağaca asılmış vaziyette siyah tenli bir kişi bulundu.

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Piedmont Parkı’nda orta yaşlarda ağaca asılı siyah tenli bir kişi bulundu.

Olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğu henüz bilinmezken görgü tanıklarının ifadelerine göre önceki günlerde ABD’deki beyazların ırkçı örgütü olarak bilinen Klu Klux Klan (KKK) üyeleri parkta broşür dağıttı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde polis iki gün arayla önce Louisiana sonra da Minnesota eyaletinde iki siyahi vatandaşı silahla vurarak öldürdü.

ABD polisinin siyahîlere yönelik şiddeti tepki çekiyor

Geçtiğimiz gün Minnesota’da arabasını durduran polislerin kurşunlarına hedef olan Philando Castile’in son anları kameralara yansımıştı.

Geçen Salı günü de Louisiana’nın başkenti Baton Rouge’da da 37 yaşındaki Alton Sterling adlı bir siyahî kişi de 2 polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Yaşanan son polis cinayetinin ardından siyahî vatandaşlar sokağa dökülmüş günlerce protesto eylemi yapılmıştı. Düzenlenen protestolar ülke genelinde devam ederken geçtiğimiz gün Dallas’taki gösterilerde keskin nişancıların ateş açması sonucunda 3 polis ölmüştü.

Yaşanan tüm bu olaylar ABD’nin iç savaşa doğru sürümlendiği yorumlarını da beraberinde getiriyor. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
ABDAtlanta
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.