banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

ABD-Türkiye ittifakı düşüş eğilimine girdi



Pazartesi günü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin hemen kapısında "terör ordusu" inşa etmek için ABD'ye karşı tepki gösterdi ve önerilen 30 bin kişilik güçlü ABD destekli kuvveti "doğmadan önce" boğmakla tehdit etti.
İşte Ankara ve Washington arasındaki en son çatlaklar hakkında bilmeniz gerekenler.
Erdoğan ne dedi?
Pazartesi günü Ankara'daki fabrika açılışında işçilere seslenen Erdoğan, "Bir müttefik olarak adlandırdığımız ülke, sınırlarımızda terör ordu kurulması konusunda ısrarcı. Ancak o terör ordusu hedefi Türkiye'dir" dedi.
Erdoğan, "Bütün müttefiklerimize şunu söylemek zorundayız: terör örgütlerinden ayrılın, aksi halde istenmeyen sonuçlardan sorumlu değiliz. Sizleri teröristlerle aynı yere gömmeye bizi zorlamayın. Operasyonlarımız, sınırlarımızda tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecek” dedi.
ABD liderliğindeki koalisyon, Türkiye’nin endişelerini hafifletmeye yönelik bir girişimde bulunarak, yeni gücün makyajının "hem toplumsal hem de etnik köken olarak bölge nüfusunu yansıtan bir ordu kuracaklarını bu ordunun Kürtlerde ve Araplardan oluşacağı açıklandı.
Avrupa Konseyi Dış İlişkiler Konseyi Kıdemli Politika Uzmanı Asli Aydıntaşbaş, VICE News'a yaptığı açıklamada: “Afrin karşısında sınırın Türk tarafında oldukça büyük bir seferberlik var”
Afrin’deki Rus kuvvetlerinin varlığına dikkat çeken Aydıntaşbaş, "Asıl soru aslında, Ruslar ne söyleyecek? Türkiye, Afrin’de teröristlerin kökünü kazıyacaklarını söylemesi demek Ruslar bu harekete yeşil ışık yakması demektir. Veya Türkiye, Rusya ve ABD'ye rağmen kendi çıkarlarının korumanın derdinde. Bu soruların cevaplarını elimizde yok " dedi.
Ancak Ankara merkezli düşünce kuruluşu Türkiye ve Rusya Merkezi Araştırma Merkezi başkanı Aydın Sezer, VICE News'a yaptığı açıklamada, Washington'un Kürt müttefiklerine yönelik planlı destek almayı caydırmaya cesaret edemeyeceğini söyleyerek: "Türkiye ve ABD'nin şu an iyi ilişkilere sahip olduğu bir alan yok" dedi.

Anahtar Kelimeler:
ABD Ve NATO üyesi Türkiye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.