banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

462 yaralı PYD-PKK'lı tedavi için Suruç'a getirildi

HABER MRK- Kobani’de çatışmaların şiddetlendiği 4 Ekim’den bu yana 422 PYD’li ile 40 PKK’lının Türkiye’ye getirilerek,  Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı bildirildi. Tedavi edilenler arasında PYD’nin askeri kanadında yer alan üst düzey konumdaki kişiler de bulunuyor.

 

Son 1 hafta içerisinde, IŞİD kuşatmasının ardından, Kandil’in talimatıyla Kobani’ye geçerek, PYD’lilerle birlikte savaşırken yaralanan  40 PKK’lı  militan da Türkiye’ye getirildi. Gelen yaralılar arasında,  PKK’nın sözde Diyarbakır sorumlusu Sofi kod adlı Selahattin Dilek’in yer aldığı ve  gözaltına alındıktan sonra Şanlıurfa’daki bir  hastaneye yatırıldığı öğrenildi.  Suç kayıtları bulunan PKK’lı  yaralıların, güvenlik birimlerinin gözetiminde tedavi edildiği ve gözaltı işlemi uygulandığı  öğrenildi.

Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan PKK’lıların çoğunun da güvenlik nedeniyle başka illerdeki hastanelere gönderildiği belirtildi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.