banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

170 Bin Mülteci Türkiye'ye sığındı

Suriye’nin Kobani kentinde yaklaşık 15 gündür süren İŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar devam ediyor. Bugün ise Murşitpınar sınır kapısına 1 kilometre kala Jandarma ve Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında mültecilerin giriş  ve çıkışları devam ediyor.

Kobani’ye tekrar geri dönmek isteyen mülteciler Murşitpınar sınır kapısından geçişleri yapılıyor.  Kobani’den Türkiye tarafına geçmek isteyen mülteciler ise Yumurtalık geçiş noktasından kamyonlarla Süleyman Şah Dostluk Parkı’na getirilip kayıt altına alınıyor. Kayıt işlemlerinden sonra isteyen mülteciler AFAD’ın kurduğu çadırlarda kalabiliyor,  çadırda kalmak istemeyen mülteciler ise şehir merkezine yönlendiriliyor.

Şuana kadar yaklaşık 170  bin mültecinin Türkiye’ye giriş yaptığı bunlardan resmi rakamlara göre 80 bin mültecinin Suruç ilçe merkezinde olduğu diğerleri ise başka illere göç ettiği öğrenildi.

Dün akşam Suruç ilçe merkezinden Kobani’nin doğusunda şiddetli çatışmaların ve top atışlarının sesleri duyuldu. Ayrıca dün Türkiye tarafında sınıra yakın bölgede düşen ve patlamayan havan mermileri Jandarma tarafından imha edildiği öğrenildi. (Mehmet Aslan-Osman Gülebak-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.