banner2


 

Dosdoğru olmak ilahi emir gereğidir. İnsanlık doğru ile eğri arasında bocalanıyor. Eğriye doğru, doğruya eğri, iyiye kötü, kötüye iyi, beyaza kara, karaya beyaz, cüceye yüce, yüceye cüce, günaha sevap, sevaba günah derseniz doğruyu bulamazsınız. Tağuti rejimlerin atölyelerinde hep kötülük imal edilmiş, yandaş araçlarla kitlelere pompalanmıştır. Doğru araçlarda ya susturulmuş, ya sindirilmiş, yâda kemiklerle kandırılmıştır. Asrımızda sözde doğruların öncüleri, siyaset mekanizması, liderler, hoca geçinenler, tarikat önderleri, basın, sivil toplum kuruluşları, teknoloji araçları, (televizyon, internet) sömürü sarhoşları para babalarıdır. Bunlarin her biri ayrı konulardır. sadece siyaseti ve basını ele alsak yeterlidir sanırım.

Siyaset yönetme sanatıdır. Sorunları çözme aracıdır… Ne yazık ki günümüz siyaset anlayışı araçtan amaç haline gelmiştir. Seçimde yarışma olması gerekirken, bir birini yutmakla nam yapmış, kitlelerce de alkışlanmıştır. Hedefe varmak için her yol mubahtır. Eleştirmeyi bile kabul etmez bugünkü siyaset. Yanlışları kabul ettirmek için yanlı basın seferber edilmiştir. Hiç bir kural tanımadan, hak, hukuk, doğru, yanlış, sevap, gunah gözetmeden. Bu tablo ile toplum fertleri doğruları nerede bulacak. Yalan üzerine kurulmuş bir sistem var demokrasi en büyük doğru aracı. Bu karton doğrularla insanlık çok erdemlerini kayıp etmiştir. Numune insan bulmak karaborsadır. Siyasette, ticarette, eğitimde, hukukta, gerçek doğrular olmazsa o toplum öldürücü virüslerle maluldür. Bu fırtınalı havada insanlığın en büyük kaybı dini değerlerden kopma olmuştur. Toplumda cahiliye adetleri kök salmıştır. Referansım din değildir diyenleri, A.B.D stratejik müttefikimizdir diyenleri, Müslüman geçinen kitlelerce alkışlanmaktadır. İğneyle kazılan, çok bedeller ödenen, sıkıntılı günlerden, elde edilen imkânlar hoyratça heba edilmektedir. Sayısal çoğunluk elde etmekle her şeyin bittiğini sananlar narkozlu zihniyetlerdir. Eskiden dava adamıyım diyenlerin hasımları, solcular, Kemalistler, sosyalistlerdi. Şimdi durum çok değişti, dindarım diyen ceride, köşe yazarı, televizyon ekranı her gün Müslümanı Müslüman’la uğraştırıyor. Fitne tohumlarını ekmek için yemin edercesine…

Hiç bir dönemde böyle bir tablo görülmemiş, tüm doğru ilkelere set çekilmiş, Şaha kalkan ülkemiz Suriye’den patates ithal ediyormuş, o zaman Türkiye’nin tarım politikası yanlıştır. Yanlışa doğrumu diyelim? Ülkemiz beton yığınları ile donatılmış bu yanlışa doğru mu diyelim? Adaletin terazisi bozulmuş, yanlışa doğru mu diyelim? Türkiye’nin diş politikası baştan sona zikzaklı, bedeli mazlum halk ödüyor yanlışa doğrumu diyelim? Zinanın serbest olmasıyla, zina sahneleri zirve yapmış, aile yuvaları yıkılmış boşanmalar artmaya devam etmektedir. Bu yanlışlara doğrumu diyelim? Uyuşturucu ilkokula kadar inmiş, yanlışa doğrumu diyelim? Faizin girmediği yer kalmadı tozu her kesime bulaşmıştır. Bankalar çok zengin olmuş, faiz sömürü aracıdır. Yanlışa doğrumu diyelim? Eğitimimiz yanlıştır materyalist eğitimdir.  Bu eğitimle bilim adamı, bilge insan yetişmez. Bu yanlışlara doğrumu diyelim? Ülkemizde üretim değil, tüketim çılgınlığı var. İşsizler ordusu onun için sıra bekliyor bu yanlışlara doğrumu diyelim?

Din camilere hapsedilmiş, efendilere havale edilmiştir. Diyanet, dini eğitim kurumları, toplumun ihtiyacını karşılamamaktadır. Dini menfaatlere alet etmek bu kadar ucuzlamamıştır. Bu yanlışlara doğrumu diyelim? 550 Milletvekili yetersizmiş 600 Milletvekili olmuş, sayı artırmakla sorunlar mı çözülecek. Yanlışa doğrumu diyelim? A.B.D yetkilileri Siirt’te petrol araması yapıyormuş, beş yıllığına arama izni alınmış bu yanlışa doğrumu diyelim? İsrail dostluk grubu üyesi Milletvekilleri AKP 247- MHP 52- CHP 7 dır bu yanlışa doğrumu diyelim? Gayem kara tablo çizmek değil. Doğruların toplumda yer etmesidir. Yanlışlardan dolayı toplumun öncelikli sorunları ihmal ediliyor. Doğrunun araçları bellidir. Kur’an ve sünnet, olayları tartma terazimiz bu iki kutsal rehberimiz olmalıdır. Bana göre siyasi görüşüme göre, efendilere göre doğrular neşvu nema bulmaz. Hiç mi iyi şeyler yok. Geçte olsa tüm emeklilere dini bayramlarda biner liranın verilmesini kim yanlıştır diyebilir. İnsan hata yapabilir ancak hain olmamalıdır. Menfaat uğruna mevki makam uğruna, dünyalık uğruna doğrulara set çekilmemelidir. Kurtuluşun yegane çaresi Adil düzendedir. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.