banner2

 

Din Diyanetle ilgili bu dördüncü yazımdır. Gündemler o kadar çok ve değişkendir ki, gündemlerle insan boğuluyor. Referansımız Din olduğu için tüm olayları dini kaynaklı yazıyor ve önemsiyorum. Dinimizde insanların dertlerini dert edinmek, gündeme getirmek, çözümler üretmek dini bir görevdir. Dini konuları, anlatmak, birinci derecede gerçek âlimlerin görevidir. Gerçek âlimlerde ya idam ediliyor, ya zindanlara atılıyor yâda susturuluyor. Dini konuları anlatmak gerçek âlimlerin göreviyken, güncel gündemlerden Müftülerin nikâh kimya yetkisini ekranlarda yazılı basında dinle alakası olmayanlar hep yorumluyor. Nerede bu âlimler, hocalar, tarikat tapinaklari, muftuler hatta diyanet reisi herkes suskun. Nikâhsızlar nikâhı sevmezler. Dine karşı olanların nikâhsızlığı benimseyenlerin nikâhla ne alakaları var. Bunlara fırsat vermemek için din silahını kuşanmış, haksızlık karşısında susmayan gerçek âlimlere ihtiyaç var. 
Laiklik dinine mensup olanlar dine karışacak. Âlim dini konuları anlatımda prangalı olacak Saltanatlar, zulümler, sömürüler, kan emiciler dindar halkı kandırmak için sahte ulema kılıklıları kendilerine basamak yapmışlar. Hep böyle gelmişler böyle gideceğini sanıyorlar. Zalim, katil Esat etrafında dini dünyaya satan belam kılıklı sözde âlimler var. Misirda, kralliklarda, islam coğrafyasının çoklarında bu belam takımı mevcut. Bu satılmış sözde âlimler akan her kanın, idamlarla, zindanlarla yitirilen gerçek âlimlerin ve mazlumların zalimlerce işlenen cinayetlerin suç ortaklarıdır. Deniz sularında can veren binlerce mülteci mazlumlar ve aylan bebeğinde katilidirler. 
Yakin zamanda Dünya İslam birliği teşkilatı başkanı Allame Yusuf Elkardavi Siyonist düşünceli krallar tarafından Terörist listesine alınmış, hâlbuki asil terörist kendileridir. Müslüman ümmet feklerinin kanı ve gözyaşı üzerine kurulu saltanatları sürüyor ve Allahlık taslıyorlar. Bu hainler Namazda kılsa hadimul haremeynim dese, sünnet dışı sakalda bıraksa durum aynidir. Bu hainlere göre kula kul olmayanların hepsi teröristtir. Simge Yusuf el kardavi katillerce terörist listesine alındıktan sonra şu açıklamayı yapiyor. Katarda başım dik bir şekilde şerefimle yaşadım. Kimse beni hayatımda bir gün dahi münafıklıkla itham edemez. Şayet münafık olsaydım zalim devlet başkanlarının arabalarına binseydim vatanımda kalabilirdim. Çok küçük tavizlerle benden daha düşük mertebedekilerin dahi ulaştıkları makamlara ulaşabilirdim. Fakat ben dinimi, ilkelerimi muhafaza etmeyi duruşumda sebat etmeyi tercih ettim. Ve zalimlere meydan okuyarak şunu dedim. Ellerime kelepçe vurun. Beni kırbaçlayın boynuma da bıçağı tutun fakat bilin ki, fikrimi bir saat dahi esir edemeyeceksiniz. İmanın nuru kalbimdedir. Rabbim benim yardımcımdır. Akidemi muhafaza ederek yasayacak dinimi ihya etmiş olmanın şuuru ile oleceğim. Ben dinimde asla dalkavukluk yapmam. İşte gerçek âlimin zalimlere karşı duruşu...
Dini dünyaya uyduranlara önemle duyurulur. Devletlerin asıl görevlerinden biri de insanin, Canini, malini, neslini, Dinini, aklini, insan onurunu korumak ve güvende tutmaktır. Birisi kalkmış biz yeni devlet kuracağız diyor nasıl bir devlet merak ediyorum. İkamet için Nüfusa müracaata bulundum. Amca git polis gelip evde sizi görecek ondan sonra kayıt altına alınacaksınız. Uç aydır bekliyorum gelen yok korsan olarak kiralık evde bekliyorum bu mu yeni devlet anlayışı, Herkesi bir yakınını ceza evinde ziyaret etmeye davet ediyorum. Çin zulmü diyeceğim dilim varmıyor utanmasalar ziyaretçinin kilotonu bile soyduracaklar. Cezaevleri eza evlerine donmuş bumu yeni devlet? anlayışı, Nüfustan bir aile tablosu almak istiyorsun en az yarım saat beklersin görevli memur elinde son model telefon, hep mesajlara bakıyor bekleyen hiç umurunda değil. Sıra gelince buyurgan ifade ile niye bunu alıyorsun, nereye vereceksin, tam bir sorgu memuru, bumu yeni devlet? Kurma anlayışı. Bir genç öğrencim üniversite mezunu, yedi ay polislik eğitimini gördükten sonra son günde elenmiş, suçu nedir? İdarenin tasarrufu genç konuyu idare mahkemesine taşımış, işsiz genç birde avukat tutmuş yedi aydır hala duruşması olmamış bumudur yeni devlet anlayışı? 
Allahtan korkmayanlar, Ahirette hesap vermeyi aklından geçirmeyenler, kul hakkI nedir bilmeyenler ancak bu zulmü yapabilirler. Bazıları kenarı Dicle de kurt koyunu kapsa sorumlusu benim diyorsa, değil kurdun koyunu kapmasi, kurt hem koyunu, hem deveyi, ne kadar hayvan sürüsü varsa hepsini ya yaralamış, ya kapmış götürmüş. Ey! Uykuda olanlar, ey! Narkozlu hayat sürenler siz bunların hiç birini görmediniz ve göremezsiniz. Bazılarınca bu yazdıklarım basit olabilir devletin çarkı durmuş bilesiniz. Her alanda kaliteli insana ihtiyaç var. Benim kanaatim insanları devlete küstürmek için yerleşik hainler var. Son söz seneler önce Güneydoğuda tutuklulara insan dışkısı yedirilmişti, ayni hain özlemcileri hissediyorum. Son günlerde Sayın Cumhurbaşkanı bu çirkef tutumların tercümanı oluyor. Dava adamı halkın sorunları ilgili telkinleri hayra işaret ifadelerdir. Tüm olumsuzluklar din ve Diyanetle ilgilidir. Mazlumun ahi indirir şahı vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.