banner2


Milli Görüş hareketinin kök hücrelerinin mimarı Dava adamı Rahmetli ERBAKAN’DIR. Başlıkta ki, Davam ifadesi Rahmetli ERBAKAN’A aittir. Hocanın Vefatından sonra dava arkadaşları bu kelimeyi ihtiva eden Davam diye bir kitap bastırmışlar. Kitap bende var. Mükerreren okudum. Davanın ne olduğunu anlamak için her kesin okumasını tavsiye ederim. Milli Gazete tam 47 yıldır dava çerçevesinde yayın yapıyor. Şimdi Milli gazete bazı sıkıntılardan dolayı iki sayfasını eksiltmiş, bu sıkıntılara rağmen DAVAM Kitabını okuyucularına ücretsiz veriyor.  Almada okumada büyük fayda var. Milli görüş ceridesi bu güne kadar kolay gelmemiş, geçmişte de, şimdide, Siyonist akımların hışmına uğramış, hiç aldırmadan, çizgisinden sapmadan, davasını savunmaya devam etmiştir.
40 Yıllık Milli gazetesinin okuyucusu olarak ne biliyorsam Milli Gazeteye borçluyum. Siyasal İslam, Ekonomi, Siyonist düşüncenin tuzakları, düşmanlığını tanıma, Hak batıl mücadelesi, Cihat anlayışı gibi başlıklar ve niceleri, Rahmetli ERBAKANDAN’NIN Bir kaç kelamından sonra Dava konusuna geçeceğim. (Önce Ahlak ve Maneviyat,) Ahlak dışı, Maneviyatsız hiçbir şey olamaz. Hele materyalist eğitimle hiç olmaz.  “Bana ne Amerika’dan” “güç odakları güçten anlar” “Hayat Cihattır” “Cihatsız hayat karanlıktır” “Kötülüklerin filizlenmesine sebeptir” “Hak Geldi batıl zail oldu”  İsra Suresi Ayet 81. “Hakkın olduğu yerde batıl olmaz”. “Hakkın hâkimiyeti Ümmet anlayışı ile elde edilir”. Hakkın olduğu yerde Faiz, Zina, Rüşvet adaletsizlik, uyuşturucu, vurgun, Kula kul olma olmaz.
ABD ve batıda Yahudi, Hıristiyan Kulüpleridir. Bunlardan toplum fertlerine zulümden başka bir şey olmaz. Refah partisinin dışındaki partilere dördüzler derdi. Bunlar batı taklitçileridir. Aralarında fark yoktur. Gazeteciler hocaya soruyor, hocam sözlerinizin bazı kelimeleri ağır, bazılarını anlamıyoruz. Hoca, Mıknatıs tahtaları çekmez. Batı taklitçileri, batının insanlığa bir şey vermediğini her platformda anlatırdı. Geldiğimiz nokta ise her sözleri kendisini haklı çıkarmıştır. Hocamıza Allah rahmet eylesin. Dava az bir şey değildir. Hak adına dava olduğu gibi, batıl adına da dava olabilir. Amerika’nın mecnun başı, İsrail’in katil yöneticileri batıl olduğu halde davalarının gereğini yapıyorlar. Milli görüş İlkelerinde dava denilince, yeni bir Dünyanın kurulması esastır. Adalet üzerine kurulu bir Dünya, adil paylaşım üzerine kurulu bir dünya, Irkçı emperyalizmi defol diyerek insanca yaşamayı oluşturan bir mefkûre, gerçek davada Kula kul olma yoktur. Sömürü düzeni olan Faizi savunma geliştirme semtine uğrama hiç yoktur.
Gerçek davada savaş değil barış vardır. Çatışma değil, diyalog vardır. Ümmet görüşünü benimsemek, dillendirmek gerçek davanın ilkelerindendir. Gerçek davada hakkın hâkimiyeti vardır. Hakkın hâkimiyetinde Kur’an-a Sünnete bağlılık vardır. Batılın kök salmasına imkân vermemek vardır. Gerçek davada Rahmetli hocanın ifadesi ile ne yaptıysam Allah Rızası için yaptım şuuru vardır. Gerçek davada dini soygun düzenlerine uydurmak değil, Düzeni Dine uydurmaktır. Gerçek davada ata Dinlerine uyma yoktur. Gerçek davada halkın razı olması değil, Hakkın razı olması esastır. Gerçek davada ne kadar batıl ve atıl varsa hepsini çöpe atma vardır. Gerçek dava adamları davaları adına çok bedeller ödemişlerdir. Bedel ödemek gerçek davanın doğasında vardır. Dava’nın öncüleri çoktur. Cüceler gerçek davanın öncüleri olamazlar. Şehit Hasan El Benna gerçek dava öncüsüdür. Şehit Şeyh Ahmet Yasin de, Davası uğruna Mısır zindanlarında çile çeken, seçilmiş, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de yakın zamanın dava öncülerindendir. Bediüzzaman da gerçek dava öncüsüdür. Dava denilince Hak yol İslam yazacağız akla gelir. Sakarya, Mehmedim, naraları kalplerde ürperir.
Davanın İlkeleri Yunusvari  “Ne varlığa sevinirim, ne yokluğa üzülürüm aşkın ile övünürüm bana seni gerek seni ”Cennet Cennet dedikleri, birkaç köşkle birkaç Huri isteyenlere ver anları bana seni gerek seni. İşte davanın mayasında bunlar var. Gerçek dava adamı başkalarının dertlerini dert edinen insan tipidir. Dava adamlarını yazmak haddimize değildir. Vefat eden dava adamlarına rahmet, sağ olanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Dava adamının mesleği, dünyalıkları elin tersi ile itmektir. Benim ki bir nebze tebliğ ve tanıtımdır. Dava adamları taşınır, taşınmaz eserler bırakırlar. Gerçek dava ordusunda dökülenler olabilir. Mühim olan Dava İlkelerinin sağlam oluşudur. Pire için yorgan yakmak akıl karı değildir. Mevlam cümlemizi gerçek dava adamlarının mecmuunda nefer olmayı nasip eylesin. Gerçek davadan ayırmasın. Heva adamı değil, dava adamı olanlardan eylesin… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.