banner2

İçinde bulunduğumuz ay Rebiülvvel Ayıdır. Bu ayın on ikisinde( 19/20 Kasım 2018) Allah Resulünün dünyaya teşrif ettiği gündür. Yeryüzündeki bütün Denizler mürekkep olsa,  Ağaçlar kalem olsa, tüm insanlar Allah Resulünü anlatma ya kalksa yazacakları nakıstır. Bu mübarek günde Müminler her yıl Allah Resulünü anarlar. Mevlitler okuturlar. Oruç tutarlar, ibadet ederler bazı gün ve gecelerde konferanslar verir verdirirler. Ümmetin Peygamberi, lideri, önderi için Ümmetçe ne yapılırsa azdır. Müslümanlar bu etkinlikleri yaparken, bir görevi ifa ettiklerini sanırlar. Yapılan etkinlikler bir noktada Allah Resulüne bağlılık ifadesidir. Doğru, hayırlı bir amel olmakla beraber çok eksiktir diyebiliriz.

Gerçekten bir insan veya toplum Allah resulünü seviyorsa, sevme iddiasında ise, yavan etkinliklerle değil, yaşantısında onun ilkelerini ilke edinmelidir. Veda hutbesinde yüz binlerce sahabeye: Ey Ashabım benden sonra size, iki şey bırakıyorum onlara yapışırsanız kurtuluşunuz muhakkaktır. Bu iki kaynaktan koparsanız rezil ve zelil olursunuz o iki kaynak; biri Kur’an-ı Kerim diğeri ise benim sünnetimdir. Buyurmuş.  Allah resulünün hayatına bakıyoruz. On üç yıl Mekke, on Yıl Medine toplam 23 Yıl Peygamber, Lider, Önder olduğu halde ne yapmıştır. Yaptıklarından ümmet fertleri de sorumludur. O Yüce önder Âlemlere Rahmet olarak gönderilendir. Onun Emin sıfatı vardır. İnanan İnanmayan ona güvenir. Bu en büyük meziyet değil midir? Allah Resulü’nün doğumu ile cahiliye, şirk akımlarının temeli sarsılmıştır. Kâbe deki putların hepsi yüzüstü düşmüştür.

Yıllarca sönmeyen Mecusilerin ateşi sönmüştür, kisra sarayının 14 sütunu yerle bir olmuş ve yıkılmıştır. Sava gölü kurumuştur. Sema ve vadisini su basmıştır. Daha çok mucizeler var bununla iktifa edelim. Elimizde ki, Kur’an Allah Resulünü anlatıyor. Onda sizin için büyük modeller vardır. O Âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamberdir. Kendi ifadesi ile güzel Ahlakı tamamlamak için gönderilendir. O Öyle bir lider ki, kendisi savaşları organize eden, savaşlarda kuşanan, Cenklerde ön saflarda savaşandır. Peygamberlerin çok görevleri var da, en büyük görevleri, insanlığı şirkten, Putlardan, kula kul olmaktan, her türlü zulümlerden kurtarmak, tevhit inancını kalplere yerleştirmektir.

Ümmet bugün sıkıntılarla boğuşuyorsa onun yaşantısını ve sünnetini terk ettiği içindir. Model almak, uygulamak her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. O yüce lider, önderin ilkelerinde, Adalet vardır. İnsana değer vardır, adil paylaşım vardır. Komşusu açken kendisi tok yatan benden değildir ilkesi vardır. O ırkçılığın her çeşidini yasaklamıştır, O merhamet ve şefkat peygamberidir. O’nun hayatı rahat yaşamak değil, cihatla hayatın çilelerini çekmek vardır. O bilenle bilmeyen bir olur mu? İlmi benimseyen gerçek ilimlere önem veren, Muallim bir Peygamberdir. Kur’an dan aldığı ilhamla insanlığa helal, haramı belirleyen, neslin devamı için aile yuvasına, nikaha önem verendir. Kur’an’ın Müfessiri olan Peygamber (SAV) İlkelerinden Din, İslam mutlaka düzen olarak benimsenmelidir ilkesini öğreniyoruz. Allah Cümlemizi Allah Resulünün şefaatine nail eylesin. Yaşantısı ilkeleri Yeryüzünde Allah’lık taslayanlara örnek olsun inşallah.  Onun ilkeleri; Helal haram karışımı beşeri, soygun düzenlerini koruyanlara feraset dürbünleri olsun. Onun sarsılmaz ilkeleri, söz de lider önder olup, İnsan öldürmekle övünenlere merhamet kamçısı olsun inşallah. Selamla kalın selamette kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.