banner2

Türkiye’de bir zamanlar dindar çocukları: “Bayramsa bayramınız mübarek olsun!” nakaratını dillerine pelesenk etmişlerdi.

Bugünden bakınca anlamlı bulur musunuz, bilmem.

Diriliş muştusu olarak

“Hiçe sayılıyor hak dini İslam / Kan gölüne döndü bak Afganistan / Bayram mı olurmuş gözyaşlarından / Bayramsa bayramınız mübarek olsun / Onulmaz yaralar merhem beklerken / Ayasofya mahkûm feryat ederken / Kudüs boynu bükük masum bakarken / Bayramsa bayramınız mübarek olsun.”

Bir tür haykırıştı bu.

Bir tür dua.

Ama en çok da İslam dünyasının içinde olduğu duruma yönelik bir tür isyan hali.

O zamanlar bir yandan bayramı eda ederken, diğer yandan da islam dünyasında akan göz yaşı ve kanın verdiği elem ve kederle bayram buruk kutlanırdı.

Bu haykırışı bizde büyüklerimizden dinlerken yaşar gibi heyecanlanırdık.

 

Dindaşımız olan Afganistan’dan Çeçenistan’a, Filistin’den Bosna’ya İslam coğrafyasında akan kan,  Müslümanlara yönelik katliamlar bayram sevincini hep gölgelerdi.

 

Bugün yeni bir bayrama ulaşırken diriliş muştusuna dönen ağıt islam coğrafyasında aynen sürüyor.

Bugün o sözlerin hala canlı ve hala ağıt olarak düşünenlerin düşüncesine damga vuruyor.

Ülkemize kadar sürülen Suriyeli dindaşlarımızın yanında, Filistin, Afganistan, Arakan, Doğu Türkistan, Mısır acı ve elem içinde bayramı karşılıyor.

Bayramı hediye eden Allah’a teşekkür ve coşku belirlerken dudaklarda beyinlerimizi zonklatan ölümler adeta devamlılık bir hal almış durumda.

 

Bu acılar bu gözyaşları hep bayramlarda dahil sürecek mi?

Birlik olması gereken dindaşlar neden şucu bucu diye kavgaya tutuşur?

Evet…

Ya diriliş muştusunu artık dirildik diye bayramsa bayramımız değil, bayramdır bayramımızı kutluyoruz diye uyanırız ya da her bayram bir diriliş bir uyanış için bayramsa bayramımız kutlu olsun diye duan ve haykırışlarımızı dile getiririz

Evet bu bayram da Bayramsa bayramımız diyoruz.

 

İLGİLİSİNE

Kış sonsuza dek sürmez ancak üşütür geçer… (Ö.A.)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.