banner2


 

İnsanoğlu her zaman sevinçli veya üzüntülü olamaz. Bazen Sevinçli olmak bazen üzüntülü olmak fıtrat ve ilahi adalet ilkesidir. İnsanin çileli dünyaya gelişi ağlamakla başlar… Çocuk sahibi torun sahibi olanlar sevinir. Veren Allah, can alınca her insan üzülür. Dini Bayramlar Müslümanların sevinç bayramlarıdır. Cuma günleri de Müslümanların hem bayramı hem de sevinç günüdür. Gelenek haline de gelse Dini Bayramlar sevinçle kutlanır. Noel baba Hıristiyan âdeti devlet desteği ile Müslüman halkça haramlar işlenerek, çilginca kutlanır. Dini bayramlar ise adetten. Cuma günü ise hiç kimsenin aklında bile değil, Cumartesi, Pazar günlerin tatili hem Yahudi, hem de Hıristiyanları memnun etmek içindir. Laik Sistem hem kiliseden hem de Camiden olmuyor. Mevsim hem Hac hem de kurban mevsimidir. Hac İslam’ın şartlarındandır. Hac Hem bedenen, hem de mal ile yapılan bir ibadettir. Tüm ibadet şekillerimiz yaşantı tarzlarımız uyduruk dinle olduğu gibi, Hac ibadeti de aynı minvaldedir. Suudi Hac Bakanlığı buyurmuş İslam ülkelerinden en uyumlu hacılar Türk hacılarıdır. Maddi yönden, ifade çok doğrudur. Diyanet hacıları olsun şirket hacıları fark etmiyor. Hac ve Umreye götürülen Müslümanlara gerekli dini bilgileri tam vermiyor. Dini ibadet olan Hac ve Umre turizme, para kapma sanatına dönmüş.

Bu yıl Şubat Nisan, Mayıs Aylarında Mukaddes beldelerdeydim. Suudi yönetimi bir kararla tüm ziyaretleri yasaklamış, açık alanlarda dini anlatmak bile yasak edilmişti. İman dolum tesisi olan Mekke ve Medine de bu kadarla iktifa edilirse, tepki olmazsa nasıl bir Bayram kutlayacağız. Bir önceki yazımda kurban (Allaha yakinlik) konusunu kuşdili ile yazdım. Bu ibadet şekilleri ile nasıl Allaha yakin olabiliriz. Hac denilince İbrahim, İsmail, Hacer anlatılmalı, Mekke’nin fethi anlatılmalı, Putların tevhid inancı ile Kâbe de nasıl kırıldığı anlatılmalı, okçular tepesini terk edenler anlatılmalı, Şirk düzenlerinin nasıl yok edildiği anlatılmalı, en önemlisi Kura’nın indirildiği mekânlarda Kur’an anlatılmalıdır ki, hac umreden nem kapan olsun. Cuma namazı kadınlara farz değil, Kâbe de cuma günleri kadınlar erkeklerden daha fazladır. Bunu söyleyeni, efendiler ve aveneleri hoca bile saymazlar. Özelde ülkemiz Müslümanları ve idarecileri, genelde ise tüm Ümmet fertleri Filistin, Mescidi Aksa kırmızıçizgimizdir derler. Filistin feth edilmeden önce Selahaddini Eyyubi hiç gülmezmiş, bir gün sormuşlar neden gülmezsin? Kudüs Mescidi Aksa özgürlüğe kavuşmadan ben nasıl gülebilirim demiş. Bu gün mescidi Aksa hem işgal altında, hem de Filistin Müslümanları soykırıma tabi tutulmuşlar. Her kes dünya âleminde hâlbuki Aksa, Filistin kurtuluş için selahaddinler bekliyor. Basından okudum bir yardım kuruluşu Kudüs te yardim paketi dağıtıyormuş, şuurlu bir Filistinliye yardim paketi verilmiş, Filistinli hemen paketi açmış bir ah çekmiş ben dedim belki bize silah dağıtılıyor. Biz aç kalırız ancak hürriyetsiz kalamayız demiş…

Siyonist işbirlikleri ile kol kola olanlardan Filistin’ hayır geleceğine inanmıyorum. Allah feraset versin. Irakta, Suriye de Filistin de, Afganistan da, Libya da, Müslüman kanı akıtılırken, ülkeleri somurulurken, Namuslara el uzatılırken, işgallere maruz kalırken, ciddi gündem bile olmazken, Çözümler aranmazken, Kurban Bayramını sevinçle mi kutlayacağız? Gavur fakir bıraksın, yetim çoğaltsın, bölsün parçalasın öz yurdunda garip bıraksın bir kilo kurban eti vermekle bende bayram sevincinden haz duyayım öylemi? Ümmet fertleri kula kul olmaktan kurtulmadıkça kurtuluşları çok zordur. Her sene yapılan Hac Arafat’ta vakfe Ümmetin istişare, dayanışma, birleşme, yapılması için bir islam kongresi iken, içi boşaltılmış din anlayışı ile ümmet fertleri uyutuluyor.

Beşeri siyaset, soygun düzenleri için ırkçı ifadelerle dualar bile yapılıyor. Hacca gidip gelenlere bir kaç kelam; Ey hicaza gidenler! Hicazdan hurmalar getirdiniz, seccadeler getirdiniz: peki, Hz. Ebubekir'in sadakatini, Hz. Ömer'in adaletini, Hz. Osman’ın hayasını, Hz. Ali'nin şecaatini getirdiniz mi? (Muhammet İkbal) Rahmetli Seyyid Kutup idama götürülürken imam efendi asılacaksın kelime-i tevhidi söyle, deyince "İmam efendi biz o kelimenin gereğini yaptığımız için ipe giderken, sen o kelimeyi söylediğin için maaş alıyorsun." Demiş. Dünyada sevinmek her insanin hakkidir. İnsanlık için sevinç zeminleri inşa etmek gerekirken, Üzüntü tohumları eken, vampir ırkçı Siyonizm veyl olsun. Bayramlarda sevinmek, üzüntüden uzak sevinçli bayramlar dileklerimle… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.