banner2

Şanlıurfa o kadar önemli bir kent ki, Türkiye o kadar önemli bir ülke ki, tüm Ortadoğu, Avrupa ve dünyaya kanıtladı.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmalarında elbette çok mesaj vardır ama ben konuşmalar dışında bu toplantı ile verilen mesajları dikkatinize sunmak istiyorum.

 

AK Parti'nin 99. Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısı ilk kez Ankara dışına taşınması ve Şanlıurfa’da yapılması küçükten büyüğe herkese verilen bir mesajdır.

 

Şanlıurfa o kadar önemli bir kent ki, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri coğrafik ve stratejik konumu görmezden gelinse de AK Parti iktidarları pozitif ayrımcılıkla kentte varlıklarını hissettirdi.

 

Suriye’de rejimin kendi insanları katletmesi ile başlayan iç savaştan kaçanların ilk durağı ve misafirperveliği ile meşhur Urfa’da 450 bin civarında kişinin kalması, en uzun il sınırının Suriye ile olması, Kobani gibi bir komplonun ve insanlık dramının Urfa’nın kucağına bırakılması, hükümet bu toplantı ile somut olarak biz buradayız mesajıdır.

 

AK Parti gibi muhafazakar partilerin kalesi olan Urfa’ya oy deposu gibi bakmayıp, GAP Projesinin bitirilmesi, teşvik paketi ile Şanlıurfa’yı 6'ncı bölgeye alıp yatırıma en cazip il seçmesi, Suruç ovasına 4 milyar tl yatırımla su getirilmesi, Şanlıurfa’nın Büyükşehir statüsüne kavuşturulması gibi dev projelerle hükümet somut olarak biz buradayız mesajıdır.

 

Erdoğan hükümetleri Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yaparken, Davutoğlu’nun Başbakanlığındaki AK Parti hükümeti kaldığı yerden devam ederken somut olarak biz buradayız mesajıdır.

 

99. Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısı ile Suriye meselesinde biz buradayız, Kobani bahanesi ile çıkarılan olaylara karşın buradayız ve en önemlisi Arzı Mevud planına karşın tüm dünyaya adeta haykırırcasına somut olarak biz buradayız mesajıdır.

 

Bakanların, Bakan Yardımcıların, Belediye Başkanların bir gün önceden Şanlıurfa’ya gelmeleri, il merkez ve ilçelerde toplantı ve inlemelerde bulunmaları doğu batı, Kürt Türk, kaynaşmasına müthiş bir katkı yapar.

 

Tarihi ile, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile cazibe merkezi olan, Peygamberlerin torunları olarak kardeşlik, barış ve misafirperverliğin başkenti Urfa, bir ülkeyi maddi ve manevi besleyecek kadar büyük olduğunu yine kanıtladı.

 

Şanlıurfa o kadar önemli bir kenttir ki, Şanlıurfalılara bırakılmayacak kadar önemlidir.

Bu toplantının Şanlıurfa’da yapılması için hükümeti davet eden İl Başkanı Yusuf Eğilmez’e ve AK Parti İl Başkanlığı ile birlikte ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e, Şanlıurfalılara ve Şanlıurfa kent markasına kattıkları değer için teşekkür ediyorum.

 

Büyüyen bir Şanlıurfa, büyüyen bir Türkiye demektir. Büyüyen bir Türkiye barışın sağlandığı bir Ortadoğu demektir. Barışan bir Ortadoğu demek barış dolu bir dünya demektir.

 

İLGİLİSİNE

Arkandan oynanan oyunları bilmediğini sansınlar, sen çocukların beyin gelişimi için oyuna ihtiyaç duyduklarını bil, sorun olmaz. (Bob Dylan)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.