banner2

Ramazan ayına girmemiz hasebiyle Şanlıurfa sofraları oldukça renkli ve gösterişlidir.

Halil İbrahim bereketi derler bizim hemşerilerimiz. Hatta İbrahim Halil sofrası derler. Amenna kabul ediyoruz. Aksini de söylemiyoruz.

   Urfa Misafirperverdir, hayrı sever. Biraz acı isotun tadından dolayı hemen üst kapak contası yansa da hemencecik gül gibi açar. Bunu da hoşgörün. Et kemiksiz, Gül dikensiz olmaz ya hani...

Neticeye gelelim. Son dönemlerde Sosyal Medyanın ortaya çıkmasıyla kendimizi göstermeye başladık.

Hatta kendini gösterememe gafletine giren aciz insan bu yolla kendini daha da ön plana çıkarır oldu.

Urfa misafirperverliğine değindik ama hayıflandığımız bir mevzu üzerine bu yazıyı kaleme alıyorum?

Bu mevzu nedir?

Aday Adayı olmuş.  Normal koşullarda etrafında yüz kişi bulamayan kişi/ler İftar adı altında insanları sofralarına davet ediyorlar.

O arada bir tane dalkavuk çekiyor bir fotoğraf ve o fotoğrafla başlıyor REKLAM...

O fotoğraf sayesinde bir yere gelmek isteyeni nev -i şahıs bunu bir güç gösterisine çevirmeye başlıyor. Bu kadar oyum var, bu kadar seviliyorum gafletine düşmüş aciz.

Sürü psikolojisi ile insanları kullananlar yarın etrafında kullanacakları kimseleri de bulamazlar.

- Evet geçenlerde bir öğrencime derse evlerine gittim. Baktım evde 8 tane bayan var. Öğrencime sordum bu bayanların hepsi ne yapıyor.

- Hocam! Bahar temizliği dedi. Biraz komik geldi ama irdelemedim.

Diğer hafta tekrar geldim aynı yere yine o kadar bayan öğrencime sordum bitmedi mi bu bahar  temizliği güldü araya laf sokuşturup unutturdu bana ...

Çıkışta annesine sordum abla bu yoğunluk ne bir sıkıntı yok inşallah.! Aldığım cevap karşısında iki büklüm oldum. '' Hocam merakınızı gidermek için cevaplayacağım ama gizli kalması şartıyla ismimizi söylememek şartıyla. Tabiki dedim. Hocam biz sekiz bayan hiçbir fakirin sofrasında zor bulduğu yemekleri onlara oruçta yapıp onları mutlu etmek istiyoruz. Hani bir hadis vardır dedi bir elin verdiğini diğer elin görmemesini,duymamasını kendimize şiar edindik. İşte hocam durum bundan ibaret..''

Diğer taraftan bakalım..

Şoook şooook!! Şu bürokrat 100 kişiye iftar verdi.

...............

............

vs vs

İyilik, karşılık beklemeden yapılmalıdır. İyilik ettiğin kimse senden iyilik gördüğünü bilmese de Allah iyilik yaptığını bilir ve seni ya bu dünyada yada öteki dünyada mutlaka ödüllendirir. Halis niyetle yapılan hiçbir iş karşılıksız kalmaz.

''İyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir.''

Saygılarımla...

Hayırlı Ramazanlar...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.