banner2

 

Zaman hem ahir zaman, hem de ağır zamandır. Çok dikkat etmek lazım… Kıyamet alametlerinin çoğu zuhur etmiş, tüm kötülükler korkusuzca, yarışırcasına işleniyor. Namaz, oruç, cami, cemaat,  tarikat, cuma, bayram, muharrem, aşure, süper, Hac, umre insanları kötülüklerden alıkoyamıyor. sözde insanı eğitici, İyi insan yetiştirici, haberlere yanlı yayınlara güvensizlik var. Yazılanlar, ıslah vasıtalarına güven de kalmadı. Yalan, iftira, tahrik edici nutuklar, ırk, mezhep, kışkırtıcılığı, cihadın ilkeleri olarak telkin ediliyor. Bir fitne uyandırılmak isteniyor. Her tarafa koku yayacak habis bir ur’u birileri karıştırmaya çalışıyor. Halbu ki, fitne; dinimizde çok çirkin bir haslettir. Fitne uykudadır uyandırmayın. Fitne cinayetten daha kötüdür.

Emirler varken, kendi söylemleri ile eski Türkiye geride kaldı. Yeni Türkiye’den bahsedenler, eski Türkiye’nin “Ne mutlu Türküm diyene”, “Bir Türk dünyaya bedeldir”, “Türküm, doğruyum çalışkanım”, “Türkün Türk’ten başka dostu yoktur”, “Ey Türk silkin ve kendine gel” ifadeleri mezara gömülmüşken, bu ırkçı ifadeler Fatihalarla uğurlanırken, bunları kaldırdık diye oylar toplanırken, toplum fertleri ekseriyetle alkışlarla dualarla kaldıranları yâd ederken, ne oldu da birden, sil baştan, Kuzey Irak Referandumu sonrası, eski Türkiye söylemleri ile iktidar cenahı tüm vasıtaları ile taarruza geçti. Ne de olsa siyasette dün dündür, bugün bugündür. Kuzey Irak’ta Referandum, bağımsızlık yapılmış yanlıştır, doğrudur beni hiç ilgilendirmiyor. Bu ülkede yaşıyorsak, kullanılan dil, üslup şuan ki yöneticilerimize yakışmıyor. Bir taraftan ta Myanmar’a kadar mazlumlara el uzatılırken, ekmeğe muhtaç ederiz, bir gece ansızın geliriz, ambargodan bahsetmeleri yeni Türkiye’ye hiç yakışmıyor. “Kuzey Irak İsrail’in güdümündedir” demek ne kadar doğru ise, Türkiye’nin Şia heveslisi İran, İran’ın devamı Irak’ın ipi ile kuyuya inmesi o kadar tehlikelidir.

Suriye siyasetinde geçmişte yanlış yapmışız, barış çabalarından sonra yine yanlış yapmışız, bir cemaati her tarafa bulaştırdıktan sonra, ısırmaya başlayınca yanılmışız, referandum sonrası yine yanılmışız demek nasıl izah edilir. Bildiğimiz kural koyucular, Ortadoğu ve ülkemizin fitnesi bellidir. Müttefik, stratejik sözde dostlarımız. Kuyumuzu kazan dostlar, hain dostlar AB. ABD, Nato ve İsrail’dir. Kâbe imamı bile dedi dünyayı Amerika ile beraber yönetiyoruz. Taraflı, din dışı eylem ve söylemler, siyaset sopası insanları itaat ettirmek insanı hak aramaya sevk ediyor. Siyasette yanlışlarda ısrar etmek, yanlışa doğru demek, alkışlamak iman esaslarını geçmiştir. Kim fitneyi körüklüyorsa dinen lanetlenmiştir. Mevkiler makamlar geçicidir. Hayat kaynağımız Kur’an’dır. Kur’an ilkelerine uymayan eylem söylemler batıldır. Çoklukla, güç üstünlüğü ile ortaya atılanları yeriyor hayat kitabımız: “Çokluk sizi o kadar oyaladı ki, ölüleri saymak için kabirlere bile gittiniz.” diyor. Tekassür s.a.1. Bu çoğunluk ırk üstünlüğünü hoş görme cehennemi boylamadır.

Muharrem ayında, aşure günlerinde iyi şeyler görmek, duymak hepimizin hakkidir. Aşure yemeği yapılırken, on çeşit taam karışımından yapılır. Yememek için bir taamı ayıklamak ne kadar zor, abes ise, insanlar da böyledir. Hiç bir insan kendi ırkını seçmemiştir. Diller Allah’ın ayetlerindendir. Bu ayetleri inkâr etmek küfürdür. Hayrettin Karaman hoca bir makalesinde; “batılılaşacağımıza, Müslümanlaşırsak tüm sorunlarımız çözülür” diyor. Tespit, tedavi çok doğru ve isabetlidir. Bu beşeri siyasetin hiç mi dine uygunluğu olmayacak? Dinden uzaklaşma fitnenin otoban yollarıdır. Siyaset fitnesi, evlat fitnesi, mal, mülk, mevki, makam fitnesi, ırkçılık, mezhepçilik fitnesi, savaşların fitnesinin ateşi topyekûn Müslümanları kuşatmaya çalışıyor. Hafizanallah!  Ateşi benzinle söndürmek, ateşi daha da alevlendirir. Yetmiyor mu etrafımızdaki acılar? Güreşirken birini yenmek üstünlük değil, öfkelerin gemlenmesi galibiyettir. Sineklerle uğraşmak, sinek üreten bataklıları güçlendirir. Birlik, beraberlik kardeşlikten bahsediliyorsa ki elzem olandır; ayrıştırıcılığı, ırkçılığı körükleyici eylem ve söylemlerden herkesin kaçınması gerekiyor. Yoksa fitne ateşi her kesi yakar. Mevlâm tüm fitnelerden hepimizi muhafaza eylesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.